Kocaali ilçesinde birinci Kalkan Balığı Yakalama Şenliği yapılacak. 31 Mart’ta gerçekleştirilecek olan şenlik için Kocaali Belediyesi, Balık Tutkunları Sportif Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Kulübü Derneği birlikte çalışacak. 

Kalkan Balığı Şenliği düzenlemek için çalışma toplantısı için Kocaali Sahilinde Erkan’ın yeri Balık Restoranında bir araya gelinen toplantıya Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar, Sosyal İşler Müdürü Süleyman Memiçoğlu, Balık Tutkunları Sportif Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ergül ve Dernek üyeleri Faruk Baştürk, Faruk Albay, Beytullah Bender, Şenol Beriş ile Kocaali Kültür Turizm Derneği Başkanı Hasan Çolak katıldı. Toplantıda şenliğin içeriğinde nelerin olacağı, verilecek ödül, kupalar ile balık yakalama yarışmasına katılacak kişilere Kaşkol, Bere gibi hediyelerin verilmesi, şenlikte nelerin ikram edileceği, ikramda hamsili pilav ve çeşitli yemeklerin verilmesinin yanı sıra çay ikramlarının olmasına karar verildi.

Başta Vali, Büyükşehir Belediye Başkanı, İlçe Belediye Başkanları ve Milletvekilleri ile İl ve İlçe protokolünün davet edilmesi kararı alınan toplantıda, Kalkan Balığı Yakalama şenliğinin afişlerinin hazırlanması, çevre İl ve İlçelerde duyurulması konuları görüşüldü. Şenlikte 14:00 - 15:00 saatleri arasında şenliği renklendirmek için Karadenizli Sanatçı Oflu Kadir’in konser vermesine de karar verildi. 4 saat süren toplantıda birinci Kocaali Kalkan Balığı Şenliğinin 31 Mart 2013 tarihinde yapılması kararlaştırıldı.

Toplantının bitiminde Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar; “Balık Tutkunları Derneği ile Belediyemiz olarak ortaklaşa Kocaali ilçemizde sahilde 1. Kalkan Balığı Şenliği ve Fotoğrafçılık Yarışması düzenliyoruz. 31 Mart’ta yapma kararı aldık. Hazırlıkları hemen hemen tamamladık, Bu etkinliğimize tüm balık tutkunlarını, çevre dostlarını ve deniz tutkunlarını Kocaali’ye davet ediyorum. Şenlikte yaklaşık bin kişiyi ağırlayacak şekilde hazırlık yapıyoruz. Çevre illerden geceden gelecek yarışmacılarımız ve misafirlerimiz için konaklama hazırlığı içerisindeyiz. Şenliğimiz sabah 06.00’da başlayacak olup, 14.00’de biteceği için öğlen yemeği ikramımız olacak. Şenlikte hava serin olabileceği için sıcak ikramlarımız olacak. Protokolden yoğun katılım ve ilgi bekliyoruz. Fotoğrafçılık yarışması 12.00’da sona erecek olup, Kalkan Balığı yakalama yarışması 14.00’da sona erecektir. Yarışmanın tamamlanmasının ardından saat 15.00’da ödül töreni başlayacaktır. Katılan tüm yarışmacılarımıza çeşitli hediyeler verilecektir” dedi.

Balık Tutkunları Sportif Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ergül ise; “Şu ana kadar Türkiye’de Kalkan Balığı yakalama yarışması düzenlenmedi, bunu ilk kez Kocaali’de gerçekleştireceğiz. Sağ olsunlar Belediye Başkanımız bundan 1,5 ay önce bizi arayarak bu konuyu bizimle paylaştılar, 1,5 aydır çalışmaları yoğun şekilde yapıyoruz. Hemen hemen bütün hazırlıklarımız tamamlandı, çok güzel bir şenlik olacağına inanıyoruz. Tüm doğa severleri şenliğe bekliyoruz” dedi.
Kocaali ilçesinde ilk kez düzenlenecek Kalkan Balığı yakalama yarışmasına katılmak isteyen katılımcılar Balık Tutkunları Derneğinin www.baliktutkunlari.com internet sitesi üzerinden online olarak yarışma forumlarını doldurabilecekler.