Bağdat'ın Sadr bölgesinde 2 Eylül'de bir Türk müteahhitlik firmasına bağlı çalışan 18 Türk işçi, kimliği belirlenemeyen üniformalı bir grup tarafından kaçırılmıştı. Dışişleri Bakanlığının, kaçırılan işçilerden Ercan Özpilavcı’nın serbest bırakıldığını açıklaması üzerine Özpilavcı’nın baba ocağı Hendek ilçesinde büyük mutluluk yaşandı.

Kardeşinin daha önce de Irak’ta çalışmaya gittiğini belirten ağabey Recep Özpilavcı, “Kaçırıldığı haberini alınca şok olmuştuk. Annem kalp hastası olduğu için kaçırıldığını söyleyemedik. Hala daha kaçırıldığından ve serbest bırakıldığından haberi yok. Çok mutluyuz. Devletimizden Allah razı olsun. Devletimizin sayesinde kurtuldu. İnşallah temennimiz diğer işçilerin de kurtulması, herkesin yüzü gülsün. Şu anda çok huzurluyuz” diye konuştu.

Kardeşinin kaçırılmasının ardından endişeli bir süreç geçirdiklerini ifade eden Özpilavcı, “Sabahlara kadar uyku uyumadık, huzursuzduk. İki üç güne kadar televizyonlarda çıkan haberler sonrası biraz rahatladık. Devletimiz arayarak bize destek verdi, kurtarılacağından emindik” dedi./ İHA