İl Jandarma Komutanlığı tarafından Ocak ayı boyunca UYAP’ta yakalama kaydı bulunan 362 şahsın yakalanarak gözaltına alındığı ve bunlardan 93’ünün ise tutuklandığı bildirildi.

Bir aylık süre zarfından Jandarma Asayiş Timleri 132 bin 262 şahsı sorguladı. Sorgulamalar neticesinde çeşitli suçlardan aranma kaydı olduğu tespit edilen 362 şahıs yakalanarak adalet önüne çıkarıldı. Bu şahıslardan 93’ü tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 269 şahıs ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Öte yandan gözaltına alınanlar arasında, “Cebir, Tehdit veya Hile Kullanarak Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Bırakma“ suçundan kesinleşmiş "5 yıl" hapis cezası bulunan M.P., "Nitelikli Konut Dokunulmazlığını ihlal ve Hırsızlık” suçundan kesinleşmiş 7 yıl hapis cezası olan A.Y., “2313 Sayılı Uyuşturucu Maddelerin Murakabesi Hakkındaki Kanuna Muhalefet” suçundan kesinleşmiş 7 yıl hapis cezası olan H.A., "Ruhsatsız Ateşli Silahlarla Mermileri Satın Alma, Taşıma ve Bulundurma" suçundan 8 yıl 4 ay 26 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan İ.H., “Basit Cinsel Saldırı” suçundan 9 yıl 4 ay 15 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan Ö.K., “Çocuğun Nitelikli Cinsel İstismarı" suçundan kesinleşmiş 10 yıl hapis cezası bulunan O.D. ve “Dolandırıcılık” suçundan kesinleşmiş 14 yıl hapis cezası olan H.G. isimli şahısların da bulunduğu belirtildi.