İki gün önce öğle saatlerinde şiddetini arttıran sağanak yağmur hayatı olumsuz etkilerken vatandaşlar da yağmura hazırlıksız yakalanmıştı. Şiddetli yağış sırasında yağmur sularına dayanamayan şehrin belirli bölgelerindeki istinat duvarları çöktü. Adapazarı bağlı Karaman Mahallesi ada 1476’da bulunan bir sitenin istinat duvarı da evin üzerine çöktü. Ev sahibi Fatma Sulak, olay anında mutfakta yemek yediklerini söyleyerek, “Biz yemek yiyorduk, kızım ise odasındaydı. Büyük bir gürültü duyduk. Kızımın çığlıklarıyla büyük panik yaşadık. Kızım yatakta olsaydı kesin yaralanırdı” dedi.

Korkudan hala odasına giremiyor

Kızının yaşadığı korkudan dolayı odasına giremediğini belirten Fatma Sulak, “O akşam 17 Ağustos deprem gecesinin yıldönümüydü. Biz eşimle mutfakta yemek yiyorduk, kızım da kendi odasındaydı. O anda bir ses geldi. Kızımın çığlığı o kadar korkuttu ki. Hemen arka odaya koştuk. İstinat duvarının eve doğru yıkıldığını ve duvarı parçalayarak içeriye kadar girdiğini gördük. Kızım hala odasına giremiyor” dedi.

Hasar tespiti yapıldı

Yetkililerin eve gelerek incelemelerde bulunduğunu aktaran Sulak, “O akşam hemen itfaiye ekipleri geldi. Daha sonrasında belediye başkanımız ve bütün yetkili ekipler geldi. Valilikten hasar tespit için geldiler. Gereken neyse yapacaklarını söylediler. Mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz” diye konuştu.

Öte yandan şehrin diğer ucunda bulunan Serdivan ilçesi Necip Fazıl Kısakürek Caddesinde da bir sitenin otopark kısmında bulunan istinat duvarı çöktü.