Geçtiğimiz hafta istifa dilekçesini veren ancak bu dilekçesi bekletilen Zekeriya İlçe’nin istifası kabul edildi.

Zekeriya İlçe basına gönderdiği açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Yaklaşık 10 ayı aşkın bir süredir yürütmekte olduğum Sağlık Bakanlığı Sakarya Üniversitesi Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yönetici ve Başhekim Vekilliği görevimden ailevi nedenlerle istifa ediyorum. Bu süre içinde gerek uyarı gerekse destek anlamında yakın desteğinizi gördüm. Tüm bu ilginiz için teşekkür ediyorum.

Görev süremiz içerisinde hastanemizde, hastalarımızın daha iyi hizmet alabilmesi ve çalışanlarımızın daha konforlu bir ortama sahip olmaları için birçok değişim gerçekleştirilmiştir. Bunlardan başlıcaları;

Merkez Kampüs:

Acil serviste öncelikli hastaların hemen değerlendirilebilmesi ve ciddi hastalara daha fazla zaman ayrılabilmesi için gerekli tadilat ve düzenlemeler yapılmıştır. Özellikle gece hasta yakınlarının ulaşımını kolaylaştırma adına Kan Merkezi yeniden düzenlenmiş ve yapılandırılmıştır.

Tıp fakültesi öğrencileri ve hastane hizmet içi eğitimlerinin verilebilmesi için 13 yeni derslik açılmıştır.

Mevcut ameliyathanelerin daha rantabl hizmet verebilmesi için ameliyathane yeniden yapılandırılmıştır.

Hasta yakınlarına daha kaliteli hizmet vermek adına poliklinikler yeniden düzenlenmiş ve kantin 24 saat hizmet verir hale getirilmiştir.

Merkezi laboratuar oluşturulmuş, acilden verilecek hizmet kalitesini arttırma adına iki ünite arasında yeni tüplü sistem oluşturulmuştur.

Mahkum hastaların tanı ve tedavilerini yapabilme adına 6 yataklı mahkum koğuşu oluşturulmuştur.

Yara bakımında etkin bir tedavi yöntemi olan Hiperbarik Oksijen tedavi birimi oluşturulmuştur.

Daha önceki toplam 65 erişkin yoğun bakım yatağına 55 yatak ilave edilmiştir.  Böylece koroner ve nöroloji yoğun bakım yatak sayısında ciddi artış sağlanmıştır. Halen hastanemizde bulunmayan dahiliye, göğüs hastalıkları yoğun bakım üniteleri oluşturulmuştur. Ayrıca Ülkemizin ciddi eksikliklerinden birisi olan 12 yataklı çocuk yoğun bakım ünitesinin planlaması yapılmış olup kısa süre sonra açılabilecek duruma getirilmiştir.

Öğrenci ve Asistan eğitiminin daha verimli sürdürülebilmesi, İlimizdeki sağlık çalışanı insan kaynağının daha iyi değerlendirilmesi, maddi kaynakların etkili ve verimli kullanılabilmesi ve hastalarımıza daha kaliteli bir hizmet verilebilmesi adında  Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Eğitim Araştırma Hastanesi ile idari ve mali olarak birleştirilmiş ve bu hastanede 25 yataklı ek bir çocuk servisi açılmıştır.

Böylece 10 ay içinde hastanemize (ilimize) yaklaşık 150 hasta yatağı, 55 yoğun bakım yatağı ve 7 ameliyat masası kazandırılmış oldu. Kısaca Yoğun Bakım yatak sayısı daha fazla olmak üzere Yenikent Devlet Hastanesi Büyüklüğünde bir hastane kazandırılmıştır.

Diğer taraftan Hastanemizi Dijital ( Kağıtsız) Hastaneye dönüştürme ve bu anlamda çağı yakalama adına bilgi işlemin yeniden yapılandırılması gerçekleştirilmiştir.

Korucuk Binasında;

Biyokimya ve Mikrobiyoloji laboratuvarları yeniden yapılandırılmıştır.

Kan Merkezi yeniden düzenlenerek acil durumlarda hastalarımıza kan ve kan ürünlerinin standartlara uygun şekilde temin edilmesi sağlanmıştır.

Standartlara uygun olmayan asansörler yeniden tadilattan geçirilmiştir.

15 yataklı erişkin hasta servisi açılmıştır.

Önemli bir sosyal sorun olan bağımlı hastalarımızın güvenle tedavi alabilecekleri, 12 yataklı AMATEM hizmete açılmıştır.

Yaklaşık 20 yataklı yoğun Bakım Ünitesi planlaması yapılmış ve projelendirilmiştir.

Atıl halde bulunan 4 ameliyathane aktif hale getirilerek göz ve KBB ameliyatları gibi özellik arz eden ameliyatların daha konforlu bir ortamda yapılması sağlanmıştır.

Ayrıca ihalesi yapılan yeni Kadın Doğum binasının İlimiz ihtiyaçlarına göre revize edilerek kapasite artırımı ile ilgili girişimlerde bulunulmuştur.

Özetle 10 aylık görev süremiz boyunca; eldeki mevcut imkanların izin verdiği ölçüde kişisel değil kurumsal bir yönetim anlayışı ile Hastanemizin insanımıza çok daha iyi hizmet verebilmesi için mesai mefhumu gözetilmeden bir ekip olarak çalışılmıştır. Yaptıklarımızın yanında yapılacak işlerin de oldukça fazla olduğu, ancak bizden sonra geleceklerin de görevi en iyi şekilde devam ettirecekleri inancı ve gönül rahatlığı içinde görevimizi devrediyoruz.

Tüm bunların gerçekleştirilmesinde başta Sağlık Bakanımız Dr. Mehmet Müezzinoğlu ve Bakanlık yetkililerimize, Aile Sosyal Politikalar Bakanımız Sayın Ayşenur İslam ve tüm Milletvekillerimize, Sakarya Valimiz Sayın Hüseyin Avni Coş’a, Sakarya Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Elmas’a, Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ramazan Akdemir’e, Sakarya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterimiz Doç. Dr. Hasan Sağlam ve ekibine; emeklerini esirgemeyen ve yakın desteklerini her zaman yanımda hissettiğim başta klinik sorumluları olmak üzere tüm öğretim üyesi ve Hekim arkadaşlara,  idareci ve birim sorumluları aracılığı ile tüm yardımcı sağlık çalışanlarımıza, idari personele, özellikle teknik birim personellerine, temizlik, veri giriş ve güvenlik görevlisi arkadaşlara; eşim H. Tilla’ya ve Oğlum M. Esad’a teşekkür ediyor, haklarını helal etmelerini istirham ediyorum.

Saygılarımla

Prof. Dr. Zekeriya İLÇE”

Hatırlanacağı üzere, Zekeriye İlçe'nin istifa dilekçesini verdiği şeklinde Medyadetay.com'da yayınlanan haber üzerine, bazı haber siteleri, istifayı yalayanlayan haberler yapmıştı.