Sakarya Emniyet Müdürlüğünden konuyla ilgili yapılan açıklamada, 4 Şubat tarihinde meydana gelen olayda, Adapazarı Ankara Caddesi’nde bulunan bir av bayii, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından soyuldu.

Hırsızlığı fark eden ve dükkanından 27 bin liralık farklı markalarda 23 yirmi üç adet av tüfeği, 10 adet el feneri ve bir adet dürbünün çalındığını tespit eden işyeri sahibi durumu polise bildirdi.

Hırsızlık olayıyla ilgili olarak çevredeki güvenlik kameralarının kayıtlarını inceleyen polis, olayı gerçekleştiren şahısların aracını tespit ederek, buradan da kullanan kişiye ulaştı.

av_bayiini_soydular3.jpg

Aracın İstanbul’dan M.B.Ö tarafından kiralandığı, bu şahsın da komisyon karşılığı aracı O.K. isimli şahsa verdiği, O.K’nin de yanında H.K., U.F. ve H.B. isimli şahıslarla birlikte İstanbul’dan Adapazarı’na gelerek hırsızlığı gerçekleştirdikleri belirlendi. Polis, M.B.Ö, U.F, O.K., HK. ve H.B yakalayarak gözaltına aldı. Şahıslar sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak Ferizli Cezaevine gönderildi.

Polis ayrıca O.K, U.F ve H.K isimli şahısların İstanbul’daki ikametlerinde yaptığı aramada ruhsatları bulunmayan 1 adet Star marka 9 mm çapında tabanca, 1 adet Febriye BrowningG marka ve şarjöründe altı adet dolu fişek bulunan tabanca, 2 Adet boru tipi işlemeli tek atımlık tabanca, 1 Adet açılmamış kutu içerisinde dürbün, 3 Adet sıfır açılmamış balık oltası ve 1 Adet sedef işlemeli kılıç ele geçirdi. H.K. isimli şahsın Av Bayiinden çalmış oldukları silahlardan iki tanesini emanet olarak verdiği arkadaşı F.Ç. de bu silahları polise teslim etti. Polisin O.K.’nin işyerinde de arama yaptı. Aramada 17 adet tüfek ve 237 adet tabanca mermisi ele geçirildi.