Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, kahvaltı programı ile birlikte gerçekleştirdiği toplantıda, Karasu Muhtarlar Derneği Başkanı İsmail Hakkı Topaloğlu, Karasulu Muhtarlar, İHH Karasu Temsilcileri ve Diyanet Sen Karasu Temsilcilerine 16 Nisan’da yapılacak referandum öncesinde, anayasa değişikliği ve getirilecek yeni sistem hakkında bilgi verdi.

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin tüm dünyaya örnek olduğunu vurgulayan İspiroğlu; “Biz, tarihimiz boyunca gözlerin üzerinde olduğu, herkesin hayranlıkla baktığı güçlü bir ülkeyiz. Her dönem yedi düvelin üzerimize geldiği, zor koşullara sahip bir ülkede yaşadığımızı asla unutmamalıyız. İçerisinde bulunduğumuz ay 18 Mart Çanakkale Zaferinin yıldönümünün olduğu aydır. Yaşadığımız son günlerde de görüyoruz ki; dünya bir araya gelmiş ve bu topraklara göz dikmiştir. Yıllar önce kanlarını dökerek bu vatanı bizlere emanet eden atalarımızın torunları olarak bu vatana göz dikenlere o fırsatı asla vermeyeceğiz” dedi.

“Bu elbise bu ülkeye dar geliyor”
Bu ülkede bir daha 15 Temmuzların yaşanmaması için 16 Nisan’ın tarihi fırsat olduğunu ifade eden Başkan İspiroğlu, “Almanya, Avusturya ve Hollanda gibi ülkelerin televizyonlarından “Hayır” kampanyası başlattıklarını görüyoruz. Çünkü onlar güçlü bir Türkiye istemiyor. Önlerinde diz çöken her şeyi kabul eden bir Türkiye istiyorlar. Bunu tüm cesaretimle söylüyorum ki; o günler çok geride kaldı. Bugün aynı güçler bize siyasal açıdan yeni bir zor süreç yaşatmak istiyorlar. Buna fırsat vermeyeceğiz. Bu elbise bu ülkeye artık dar geliyor ve yeni bir sistem gerekli. Yeni sistemi de Allah’ın izniyle 16 Nisan’dan sonra göreceğiz” diye konuştu.