Emniyet’ten yapılan açıklamada, sınır illerinden temin edilen kaçak sigaraların Sakarya genelinde büfe ve işyerlerine satıldığı, belli yerlerde depolandığı bilgileri üzerine harekete geçen ekipler, daha önce de aynı suçtan hakkında işlem yapılan H.T.(49) isimli şahsa ait Yahyalar Mahallesi 1483. Sokaktaki depo ve şahsa ait araçta arama yaptı. Aramalar sonrasında ise değişik markalarda toplam 15 bin 460 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirilerek el konuldu.

Yine KOM ekipleri tarafından gerçekleştirilen çalışmalarda, doğu illerinden getirilen kaçak sigaraların, batı illerine sevk edileceği yönünde edinilen bilgi üzerine operasyon yapıldı. Arifiye Otoban Gişelerinde şüpheliler M.B. (42) ve S.B. (24) isimli şahısların bulunduğu araç durdurularak yapılan aramada değişik markalarda toplam 10 bin paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi.
Polis, her iki olayla ilgili olarak haklarında 5607 sayılı Kaçakçılık ile Mücadele Kanununa Muhalefet Suçundan işlem yapılan üç şahıs adliyeye sevk edildi.
 


Öte yandan 17 Ağustos- 2 Eylül tarihleri arasında yapılan çalışmalarda toplam 23 şahsa uyuşturucu madde ticareti yapmak ve uyuşturucu madde kullanmaktan işlem yapıldı. Bu şahıslardan 25,60 gram uyuşturucu esrar maddesi, 52 adet uyuşturucu uyarıcı hap, 14 gram uyuşturucu sentetik cannabinoid maddesi, 13 gram uyuşturucu kokain maddesi ele geçirilirken, 1 şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi, 1 şahsa da adli kontrol cezası verildi.