Sakarya İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, Geyve'nin Eşme Mahallesi'nde 7 ayrı evin pencerelerini kırarak eve giren ve evlerden; televizyon, kuru sıkı tabanca, çeşitli mutfak aletleri, marangoz ve inşaatlarda kullanılan çeşitli alet edevat çalan şüphelilerin peşine düştü. Geyve İlçe Jandarma Komutanlığı ve JASAT tarafından yapılan incelemeler sonucunda hırsızlık olaylarını B.E., K.O., A.B.E., M.A., Y.T., O.K. ve A.Ç. isimli şüphelilerin gerçekleştirdiği ve düzenlenen operasyonlar sonucu  gözaltına alındıkları öğrenildi.

Gözaltına alınan şahısların sorgusunda, hırsızlık olaylarını organize eden, çalınan malzemelerin satışını yapan ve diğer şüphelilere harçlık vererek teşvik eden şahsın A.Ç. olduğu tespit edildi. A.Ç. isimli şüpheli jandarmadaki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Sakarya L Tipi Kapalı Cezaevi İnfaz Kurumu’na teslim edildi.

Öte yandan, yaşları 15 ile 22 arasında değişen diğer altı şüpheli ise çıkarıldıkları mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.