Büyükşehir Genel Sekreteri İbrahim Pehlivan, Genel Sekreter Yardımcısı Zafer Poyraz, daire başkanları ve başkan danışmanlarının yer aldığı ziyarette bölge esnafının dükkânlarını tek tek gezen Başkan Toçoğlu, bölgede başlatılan yenileme projesi ile ilgili esnaf ile istişarelerde bulundu. Toçoğlu, “Tek derdimiz çarşımızın güzelleşmesi. Proje süresince esnafımızın mağdur edilmeyeceğini bir kez daha vurgulamak istiyorum. Uzun Çarşı için en güzelini hedefliyoruz” diye konuştu.

“İş güvenliği önceliğimiz”

Toçoğlu şunları söyledi; “Uzun Çarşı’da başlattığımız dönüşüm projemizde şuan tam da hedeflediğimiz durumdayız. Sürecin en başından bu yana esnaf arkadaşlarımızla istişareler içerisindeyiz. İfade ettiğimiz gibi çarşımızın güzelleşmesi şehir kimliği açısından da son derece önemli. Bunun yanı sıra proje süresince bölgedeki ticari hayatla ilgili esnafımızla diyaloglarımız sürüyor. Bölgede dükkanların uzun süre kapalı kalmayacağı bir çalışma gerçekleştireceğiz. Bu konuya bağlı olarak bir de iş güvenliği meselesi var.”


“Ortak bir yol bulacağız”

“Proje boyunca bir vatandaşımızın bile burnunun kanamamasını sağlamak durumundayız. Gerekli planlamayı esnafımızla birlikte yapmaktayız. Tüm bu başlıklar konusunda esnafımızla ortak bir yol bulacağız. Esnafımızın mağdur olmaması için istişarelerimiz sürüyor.” Başkan Toçoğlu ve Büyükşehir ekibinin ziyaretlerinden duydukları memnuniyeti dile getiren Uzun Çarşı esnafı ise, Toçoğlu’nun ifade ettiği başlıklar ile ilgili ortak bir çalışmanın içerisinde yer alacakları vurgusunda bulundular.