AK Parti Sakarya İl Kadın Kolları Başkanlığı'nın ev sahipliğinde gerçekleşen korferansa Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce'nin yanı sıra Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Kurum Müdürleri, STK Temsilcileri, çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı. Serdivan Belediye Başkanlık Makamında Başkan Yusuf Alemdar ve Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ile İl Kolları Başkanı Zehra Hatipoğlu tarafından ağırlanan Hayati İnanç, Sakarya'da bulunmaktan mutlu olduğunu söyledi.

Hayati İnanç’ın konuşmacı olduğu konferansta adeta izdiham yaşanırken, konferans öncesi 'Sıfır atık projesi' ve ‘Gençlik ruh işidir’ kısa filmi katılımcıların beğenisine sunuldu.

AK Parti Sakarya İl Kadın Kolları Başkanı Zehra Hatipoğlu yaptığı açılış konuşmasında; “Bizlere zaman ayırarak Sakarya’ya geldiğiniz için değerli Hocam Allah sizlerden razı olsun. Bizler AK Parti Sakarya Kadın Kolları olarak 2 bin kişilik bir aileyiz. Her gün evlere giderek ziyaretlerde bulunuyoruz. Bu vesileyle biz kadınların ve ailenin ne denli önemli olduğunu gördük. Bizim bir sözümüz var; 'Biz kadınlar beşik de sallarız dünyayı da.' Beşikte anaların neler doğurduğunu gördük. Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi yiğitlerimiz, ana kuzularımız şu anda Barış Pınarı Harekatı için sınır ötesindeler. Allah onlardan razı olsun. Bu ülke ve vatana hizmet edenlerden Allah razı olsun” dedi.

Konuşmacı Hayati İnanç ise ‘Kerime ne demektir? Bilir misiniz?’ diyerek başladığı konferansta; “Paha biçilmez bir kıymet sahibi, hizmetkârı olduğum başımın tacı denir. Erkek evlat için de ‘Mahdum’ denir. Yani hizmet edilen. Baba’nın işi zor. Evvela zulmü durdurmak, terörü bitirmek için harekâta geçen şanlı ve kahraman ordumuzu Allah utandırmasın. BM Güvenlik konseyi toplantıya çağrıldı. İçlerinden biri bir şey dese iş bitiyor. Ancak ABD ve Rusya’nın gayretleriyle talep reddedilmiştir. Bu da nereden nereye geldiğimizi göstermektedir. Kıymet bilmek lazımdır. Allah utandırmasın. Üç İhlâs bir Fatiha askerlerimiz için okuyalım, ardından Hz. Muhammet (S.A.V.) ruhuna hediye edelim. Dua müminin silahıdır. Seher vakti yapılan duanın yaptığını Atom bombası yapamaz" diye konuştu.

İnanç, Kadın ve Ailenin önemine değindiği geçmişin tecrübesinden, gençliğin kıymetinden bahsederek devam ettiği konferansını Kaymakam öğrencisi ve Necip Fazıl Kısakürek’in ölümü ile ilgili anılarını anlatarak sonlandırdı.