İdarecilerin görevlerini yerine getirirken, yanlış ve eksikleri de düzeltmek ya da düzelttirmekle yükümlü olduğunu belirten Türk Sağlık Sen Sakarya Şube Başkanı İrfan Korkmaz, “Ancak bunların farkında ve bilincinde olacak idarecilerin eksikliği, hem idarenin istikrar ilkesini hem de idareye, dolayısıyla da devlete güvenirliliği azaltmaktadır” dedi.

Sakarya’da 12 Ağustos 2014 tarihinde yapılan aile hekimlerinin boş kadrolara yerleştirme işlemi sırasında, sözleşme ve valilik olurundan sonra tabiplerin göreve başladığını kaydeden Korkmaz, ancak yapılan bir müracaatın mevzuata göre yanlış olduğu iddiası ile yapılan sözleşmeler ve valilik olurlarının idare tarafından iptal edildiğini belirtti.

Korkmaz, “Yerleştirmelerin yanlış yapıldığı ve yeniden yerleştirme yapılacağı, müdürlük sitesinde yayınlanarak duyurulmuştur. Yeni görev yerlerinde hizmet vermeye başlayan Aile Hekimleri, kendilerinin hiçbir eksikliği ve sorumluluğu olmayan bu iptal ve yeniden yerleştirme işlemine tabi tutulmalarından rahatsızlık duymaktadır. Kuranın yeniden yapılmasının tek sebebi, bir tabibin,  D sınıfı yerine C sınıfından kuraya girmesi gösterilmektedir. Bu konuda kura öncesi sorumlu idareci, personel tarafından uyarıldığı halde bu uyarıyı dikkate almamış ve müracaat eden Hekime, C sınıfından girebileceğini söylemesi üzerine bu yanlış işlem gerçekleşmiştir. İdarecinin iş bilmezliği ve işi bilenler tarafından yapılan uyarıların dikkate almaması nedeniyle bu kuranın yapıldığı ve şimdi de tüm uyarılara rağmen yanlış yapılan bu işlem yüzünden, tüm yerleştirmelerin iptal edilip yeniden yapılması durumu, idarenin ne kadar iş bilmezliğinin bir ölçüsü olmuştur” diye konuştu.

Müdür yardımcısı ve birkaç şube müdürünün hastane acillerinde görevlendirildiğine dikkat çeken İrfan Korkmaz, “Bu yanlışlara göz yuman, ehliyet ve liyakat yoksunu, yaptığı iş ve işlemleri mevzuat ölçülerinde yapma beceri ve bilgisinden yoksun, işi bilen personel tarafından yapılan uyarıları ve hatırlatmaları bile dikkate almayacak kadar egosu yüksek, bilgisi eksik idareci tabiplerin herhangi bir acil servise görevlendirilmesi yapılmadığı, halen görevlerinin başında olmalarını manidar buluyoruz. Yapılan bir idari işlemin iptaline, bilgisizliği ve egosu ile sebep olanların, herhangi bir hastanenin acil servisinde nöbete dahil edilmemesi neyin ödülüdür bunu Halk Sağlığı Müdürünün açıklamasını bekliyoruz. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, İdarecilerin görev sorumluluklarını ortaya koymuş ve idarecilere sorumluluğu altında olan tüm personele, eşit ve adil davranmakla görevli kılmıştır. Sağlık Müdürüne 657’yi hatırlatır, Sayın Valimizi de Halk Sağlığı Müdürlüğünde olan bu olayları ve idarenin ehliyet ve liyakatli insanlar eliyle yürütülmesi konusunda göreve davet ederiz” dedi.