Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi tarafından TÜPRAŞ yetkilileri hakkında açılan Sapanca Gölü’nün hukuksuz ve karşılıksız kullanımı ile ilgili davanın 6. Celsesi Körfez 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş’in de hazır bulunduğu duruşmada hakim görevsizlik kararı verdi ve dava Ağır Ceza Mahkemesi’ne taşınmış oldu.

“Proses kaynak kullanılabilir”

Duruşmasın ardından açıklamalarda bulunan SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Sapanca Gölü ile ilgili olarak Körfez Adliyesi’nde 6. duruşma gerçekleştirildi. Bu davanın su kaynaklarımızın korunması hususunda önem teşkil ettiğini beyan ettik. TÜPRAŞ tesislerinde üretim amaçlı kullanılan proses suyunun Sapanca Gölü’nden değil de farklı kaynaklardan da elde edilebileceğine vurgu yaptık. Nasıl ki dünyadaki sanayi kuruşları alternatif kaynak kullanarak proses suyu elde ediyorlarsa, TÜPRAŞ’ta bu şekilde proses kaynak elde edebilir” diye konuştu.


“Tezlerimizi savunmaya devam edeceğiz”

Temel amaçlarının su kaynaklarının sürdürülebilirliğini sağlamak olduğunu da belirten Rüstem Keleş, “Bizim temel iddiamız herhangi bir kurumla ilgili değildir. Su yönetiminden sorumlu kurumlar olarak bizim temel derdimiz, suyun korunmasını, kontrolünü ve su kaynaklarını gelecek nesillere sürdürülebilir bir şekilde ulaşmasını sağlama tezidir. Bu kapsamda 6. duruşmanın sonunda görevsizlik kararı çıktı. Artık dava Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Biz tezlerimizi güçlü bir şekilde savunmaya devam edeceğiz. Tüm çabamız Sapanca Gölü’nün gelecek nesillere en güzel ve verimli bir şekilde aktarılması içindir. Şunu iyi anlamalıyız ki toplumlar, şehirler ve kurumlar ancak su kaynakları doğru bir şekilde korunursa varlıklarını sürdürebilirler” ifadelerini kullandı.