Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2012 yılı Ağustos ayı terfilerini açıkladı. Sakarya’da görev yapan 8 hakim ve 8 Cumhuriyet Savcısı terfi etti.

HSYK tarafından açıklanan listeye göre Adli Yargı Hakimlerinden Sapanca Hakimi Neslihan Havva Karakayiş Akça ve Akyazı Hakimi Eda Yırtıcı, C derece ile terfi aldı. İdari Yargı Hakimlerinde terfiler ise Sakarya İdare Mahkemesi Üyesi Selman Özdemir ve Sakarya Vergi Mahkemesi Üyesi Cem Derin, C derece, Sakarya Vergi Mahkemesi Üyesi Ömür Yıldız B derece olarak gerçekleşti.

Adli Yargı’da ayrıca Sakarya Hakimi Oğuz Dik ve Sapanca Hakimi Neslihan Havva Karakayiş Akça, Birinci Sınıf Hakim olarak ayrılırken Sakarya Hakimleri Berrin Memiş ile Murat Perçin’in kıstas aylığı yüzde 83 oranında yükseltildi. Cumhuriyet Savcılarında ise Sapanca Cumhuriyet Savcısı Mehmet Beyazıt Şahin, Hendek Cumhuriyet Savcıları Vedat Temel ve Can Bayır, Akyazı Cumhuriyet Savcısı Selami Yılmaz ile Pamukova Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Muşul, C derece ile terfi ederken Sakarya Cumhuriyet Savcısı Mehmet Akif Erkan’ın kıstas aylığı yüzde 83 oranında yükseltildi. Sakarya Cumhuriyet Savcısı Kamil Aloğlu ve Hasan Yılmaz ise birinci sınıfa terfi etti.