Konu ile ilgili Serdivan Belediyesi’nden yapılan açıklamada, olumsuz hava koşullarının çalışmaları etkilemesine rağmen, projenin öngörülen süreden önce tamamlanacağı bildirildi. Altyapı ve baskı beton çalışmaları tamamlanan meydanda, kafeterya ve muhtarlık hizmet binasının  da bitirildiği belirtildi. Meydan üzerindeki çevre düzenlemesinin ardından dört mevsim yeşilliğini koruyan bitkilerle yapılacak olan peyzaj çalışmasıyla proje son halini almış olacak.

Serdivan Belediyesi’nin ‘’Her Mahalleye Meydan Projesi’’ kapsamında başlattığı ve yapımı tamamlanmak üzere olan Esentepe Mahalle Meydanı, göl manzarasının yanı sıra farklı konseptiyle de göz dolduracak. 

Serdivan adına önemli bir vitrin haline gelecek olan meydan; açık otoparkı, sosyal donatıları, dinlenme alanları ve kafeteryası ile bölge halkının yanı sıra şehirlerarası seyahat için bu güzergahı kullanan vatandaşların da yeni durağı olacak. Serdivan’a giriş noktalarından biri olan Esentepe Mahalle Meydanı, her mevsim farklı güzellik sunan Sapanca Gölü manzarasıyla, uzun ve yorucu bir yolculuğa çıkan misafirlerine huzurlu bir dinlenme alanı sunarken, turistik ve ticari olarak da ilçe ekonomisine katkıda bulunacak.