Hizmet-iş Sendikası Sakarya Şubesinin 6. Olağan Genel Kurulu Hak-İş ve Hizmet-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan’ın yanı Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, Öz Güven-Sen Genel Başkanı Ömer Yılmaz, Öz Maden-İş Sendikası Genel Başkanı Fahrettin Kütükçü, Sendika Genel Başkan Vekili Av. Hüseyin Öz, Sendika Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Keskin, Konfederasyon Genel Sekreteri Dr. Osman Yıldız, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Adem Kümbet ve Hizmet-İş Sendikası İstanbul Şube Başkanları ve STK temsilcilerinin katılımıyla yapıldı.

Genel Kurul, Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nin Filistinli Doktora öğrencisi Hafız Şadi Kadrumi’nin Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.
Sendika Genel Başkan Yardımcısı Halil Özdemir’in Başkanlığında toplanan Divan, İstanbul İETT 3. No’lu Şube Başkanı Mustafa İluk ve İstanbul 5 No’lu Başkanı Mustafa Şişman’dan teşekkül oldu.

Kongre şehitlerin aziz hatırası için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Açılış konuşması için kürsüye çıkan Hak-İş Hizmet-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Sakarya’nın Hak-İş Ve Hizmet-İş’in tarihinde önemli bir yer tuttuğunu vurgulayarak, “Sendikal mücadelemizin geçmişinde Sakarya’da geniş bir mücadele alanı bulduk. Bu mücadelenin güçlenmesi ve tahkim edilmesi, yeni hamleler yapılabilmesi için Sakaryamızın ne denli önemli bir konumda olduğunu biliyoruz. Sendikamızın bu günlere gelmesinde emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

31 Ocak 2018 tarihinde sendikalar ve üye sayılarına ilişkin yayınlanan istatistikleri hatırlatan Arslan, “Hak-İş’e bağlı sendikalarımız her daim olduğu gibi son istatistiklerde de üye sayılarını artırdı. Konfederasyonumuzun üye sayısı ilk defa 600 binin üzerine çıkarak yaklaşık 620 bin rakamına ulaşmıştır. Hizmet-İş Sendikamız Türkiye’nin en büyük işçi sendikası olmaya devam etti” diye konuştu.

15 Temmuz
Hak-İş ve Hizmet-İş’in 15 Temmuz Türkiye’yi işgal ve darbe girişiminde ilk açıklamayı yapan STK'ların başında yer aldığını söyleyen Arslan, “Konfederasyon Genel Başkanı olarak L 20 toplantıları sebebiyle HAK-İŞ ve DİSK Genel Başkanları olarak Pekin’de toplantıdaydık. Saat farkının 5 saat olmasına rağmen arkadaşlarımız bizi uyandırarak Pekin’de bir kriz yönetimi ile baş başa kaldık. HAK-İŞ Genel Sekreterimiz Sakarya’da düğünde bu alçak girişimi haber aldığında doğrudan Ankara’ya yola çıktı ve neler yapacağımızı konuştuk. HAK-İŞ’e bağlı Sendikalarımızın Genel Başkanları ile birlikte bir kriz masası oluşturarak olaylara karşı soğukkanlı ve milli bir duruş sergiledik. Genel Kurmay Başkanlığı önünde arkadaşlarımız vardı, üyelerimizi Cumhurbaşkanımızın çağrısından önce sokaklara davet ettik" şeklinde konuştu.

Afrin’de terör örgütü PKK/YPG’ye yönelik yürütülen ‘Zeytin Dalı Harekatı’na değinen Arslan, “Bu harekat aynı zamanda emperyalizme ve onların mimarlarına karşı yürütülüyor. Allah, Mehmetçiğimizin yar ve yardımcısı olsun” dedi.

Mehmet Mesut Gökdemir yeniden seçildi
Delegelerin kullanmış olduğu oylar sonucunda, Sakarya Şubesi Başkanlığı’na Mehmet Mesut Gökdemir yeniden seçildi. Yönetim Kurulu Asil Üyeliklerine; Resul Yüksek, Ertuğrul Çakmak, Sebahattin Tuna, İbrahim Yılmaz geldi.