Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) ve Sakarya Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen ‘Su ve Teknoloji Proje Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu. Ofis Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen ödül törenine SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, SAÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Torkul, SASKİ Daire Başkanları, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
 
İnovatif düşünce en önemli unsur
Programın açılış konuşmasını yapan SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, “SASKİ’nin gerçekleştirdiği en anlamlı programlardan biri bence bu. Sakarya Üniversitesi’nde hocalarımızla bir araya geldiğimizde böyle bir yarışma fikri ortaya çıktı. Bu fikri memnuniyetle kabul ederek yarışmamızın ilkini gerçekleştirdik. İnşallah geleneksel olarak bu yarışmayı devam ettirmeyi planlıyoruz. Yeniliğe, inovatif düşünceye, değişime çok inanan biri olarak söyleyebilirim ki teknoloji ve inovatif düşünce tecrübenin çok çok önünde yer alır. Tecrübe tabi ki önemlidir ancak bilgi, inovatif düşünce kurumları geliştiren en önemli faktördür” ifadelerini kullandı.


Öğrencilerin projeleri SASKİ ile hayat bulacak
Dr. Rüstem Keleş, “Özellikle son yıllarda su yönetimi son derece stratejik bir öneme sahip oldu. Günümüzde su varlık bakımında çok değerli hale geldi. Çünkü ikame edilemeyen, miktar olarak arzı arttırılamayan çok önemli bir değer. Suyun ulaştırılmasıyla ilgili olarak teknolojiler büyük oranda oturmuş durumda. Su ile ilgili kontrol teknolojileri, suyun korunmasına dönük teknolojiler, arıtma teknolojileri gittikçe önem kazanıyor. Bu anlamda yarışmaya destekleri için Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğretim üyelerine ve projeleri ile yarışmaya katılan öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum. İnşallah yarışmamıza katılan projeler SASKİ’nin çalışmalarında hayat bularak, hem ülkemize hem de milletimize önemli katkılar sağlayacaktır” dedi.


 
Destekleri için teşekkür ediyoruz
SAÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Torkul ise, “Proje yarışması fikrinin bu aşamaya gelmesinde büyük emekleri olan Sayın SASKİ Genel Müdürümüz Dr. Rüstem Keleş ve ekibine çok teşekkür ediyorum. SASKİ ile birlikte Türkiye’de örnek olabilecek bir proje yarışmasını gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Şehirleri canlı tutan önemli unsurlar vardır. Geçmişte Türkiye’nin en büyük problemleri sık sık kesilen elektrikler ve hiç gelmeyen sulardı. Normal suyu ev ve iş yerlerine ulaştırmak dahi ciddi bir problemdi. Bugün ise şehrimizde kendi barajlarını yapan, Türkiye’de örnek projeleri hayata geçiren, insanların musluklarına Türkiye’nin en kaliteli suyunu ulaştıran bir kurumla karşı karşıyayız. Mühendislik fakültesi olarak bizde tüm mühendislik programlarımızı güncelleyerek en son gelişmelerden öğrencilerimizin en iyi şekilde yararlanabilmesi adına uygulamalı eğitimi, mühendislik eğitiminin önemli bir unsuru haline getirdik. Bu anlamda gerek öğrencilerimiz ve akademisyenlerimizle tecrübe paylaşımı gerekse bu tür yarışmalarla öğrencilerimizi destekleyen SASKİ’ye teşekkür ediyoruz” diye konuştu.