Akyazı’da bir internet sitesinin sahibinin oğlu olan B.O, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından sosyal paylaşım sitesi Facebook’tan, demokrasi nöbetleri, FETÖ operasyonları ve Gülen’in idam edilmesini isteyenlere yönelik yaptığı paylaşımlar yetkilileri harekete geçirdi.

Geçtiğimiz hafta Akyazı’daki baba evi polis tarafından aranan B.O’nun 15 Temmuz darbe girişiminin numara ve oyundan ibaret olduğunu belirten paylaşımlarının yanı sıra Gülen’e idam isteyenlere de o…. ç…. şeklinde hakaretlerde bulunması dikkat çekti.

Daha önce yurt dışında yaşayan ve Temmuz ayında Belçika’dan Türkiye’ye dönerek C*** isminde promosyon firması kuran, ardından da Türkiye’de yaşamaya başlayan B.O’nun, darbe girişiminin hemen ertesi günü Facebook üzerinden Cumhurbaşkanına, Sakarya Valisine ve demokrasi nöbetlerinde FETÖ’cülere idam isteyen halka hakaret içeren paylaşımlar yaptığı öğrenildi.


Paylaşımlardan en vahimi ise, Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Akyazı’da da FETÖ lideri Fetullah Gülen’in maketiyle darağacı kuran ve idam isteyen demokrasi nöbetindekilere geldi. B.O  bir paylaşımında “Apo için tek sefer idam istemeyen o….ç…’ler şimdi FETÖ ve askerler için idam çığlıkları atıyor” yazarak büyük hakarette bulundu. Bu hakaretlerle yetinmeyen B.O’nun, 16 Temmuz’da “Ne darbesi, bu resmen birilerinin ekmeğine yağ sürmek için kurulan bir plan. Olan yine masum canlara oldu. Böyle o…..siyaset olmaz” içerikli paylaşımda bulunduğu görüldü. 


B.O bu paylaşımlarının ardından ise Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret içerikli facebook gönderileri de paylaştı. Paylaşımlardan bazılarının ise söz konusu şahsın facebook hesabında halen bulunması ise dikkat çekti.
Öte yandan B.O’nun babası, Sakarya Cumhuriyet Savcılığı’nın oğlu ile ilgili soruşturma başlatıldığı haberini önceden öğrenmesi üzerine operasyon öncesi oğlunu apar topar yurt dışına gönderdiği, ayrıca polis aramasında oğlunun yurt dışında yaşadığını iddia ederek polise yanlış bilgi verdiği de iddia edildi.