Bu yıl 10.’su düzenlenen organizasyon yine renkli görüntülere sahne oldu. Tahta arabaların yarıştığı etkinliğe katılan Dünya Supersport Şampiyonu ve AK Parti Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu yarışmada birinci oldu. 


5 kez Dünya Şampiyonu olan ve motosikletin üzerinde birçok rekor kıran Sofuoğlu’nun tahta arabalarla yaptığı sürüş merakla izlendi. Katıldığı yarışta birinci olan Kenan Sofuoğlu kendisini bölgeye çekenin yarışlar değil sıcak kanlı insanlar olduğunu dile getirerek, “Ben her sene Formulaz’a geliyorum. Sadece geçen sene gelememiştim. Davet edilince programımı ayarlayıp çok sevdiğim Rize’ye gelmek istedim. Beni buraya getiren sadece tahta otomobil yarışı değil, bizi seven ve güzel karşılayan insanlarımız ve buradaki atmosfer. Onlar ne kadar eğleniyorsa ben de onlar kadar eğleniyorum. Hep de yarışıyorum, önceki senelerde kazanmıştım, ama hep başkalarının arabasını almak zorunda kalıyorum. Burada parkur, viraj, her şey önemli ama en önemlisi de araba" şeklinde konuştu. 



"Formulaz'da eğlenmek için yarışıyoruz" 
Motosiklet yarışlarının tahta araba yarışlarına oranla daha zor olduğunu dile getiren Sofuoğlu "Motosiklet yarışları daha profesyonel olduğu için her şey daha zor. Formulaz’da eğlenmek için yarışıyoruz. Rize'nin tadını çıkarmak istiyoruz. Ben ilerleyen zamanlarda da Formulaz’ın tüm Türkiye’ye yayılmasını istiyorum. Ben bir Sakaryalı olarak Formulaz’ı Sakarya’da da görmek isterim" dedi.