İstanbul Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, “Fındık sezonu açılışını” ve 2017-2018’in ilk fındık ihracatını 24 Ağustos tarihinde Karasu İlçesinde gerçekleştirecek.

İstanbul Fındık ve Mamulleri İhracat Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Haydar Gören, İstanbul Fındık ve Mamulleri İhracat Birliği Yönetim Kurulu Başkan yardımcısı Halil Kurt, Yönetim Kurulu Üyesi Levent Samroğlu, Yönetim Kurulu Üyesi İlyas Sarı, İstanbul Fındık ve Mamulleri İhracat Birliği Danışmanı Emin Haberdar, Emekli Vali Sami Seçkin ile birlikte, 2017-2018 fındık ihracatının yapılacağı Karasu İlçesinde incelemelerde bulundu.

Gören ve Yönetim Kurulu Üyeleri ilk olarak Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu ve daha sonra Karasu Kaymakamı Şafak Gürçam’ı ziyaret ederek bilgilendirdi.

İstanbul Fındık ve Mamulleri İhracat Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Haydar Gören, fındık sektörünün başarılı üretim ve ihracat serüveninin arkasında bilimsel çalışma, teknik alt yapı faaliyetleri ile 2009 yılında başlayan serbest piyasa uygulamasının bulunduğunu belirtti.

Gören, “Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımızın Ahmet Eşref Fakıbaba’nın bizleri davet etmesi üzerine genel bir fındık değerlendirmesi yaptık. Bunun akabinde toplantı sonucunda 2017-2018 sezonunda oluşacak fındık politikası hakkında bir mütalaa gerçekleştirdik. Sayın Bakanımıza 2017-2018 fındık sezonunun açılışını Karasu’da yapılacağı, ilk ihracatın tırlarla Karasu’dan gerçekleştirileceği hususunda bir ön bilgilendirme yaparak kendilerine ilettik” dedi.

2017-2018 ilk fındık ihracatı Karasu’dan

İstanbul Fındık ve Mamulleri İhracat Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Haydar Gören, 2017-2018’de sezonun ilk ihracatının Karasu’dan gerçekleştireceğini de belirterek, “Karasu ilçesinin fındık bölgesi olmasından ve diğer yerlerden çok daha önemli turizm bölgesi olmasından dolayı, ilk ihracatın buradan yapılacak olmasının önemli bir girişim olduğu kanaatindeyiz. Karasu ekonomik yapının yanı sıra hem turizm, hem fındıkçılık, hem balıkçılık olarak birçok girdisi olmasına rağmen fındık üreticimizin ekonomisinde çok önemli bir yer sahibidir. 2017-2018’nin ilk ihracatını, gonk çalarak Karasu İlçemizden başlatacağız” diye konuştu.

Başkan İspiroğlu “Hazırlıklara başladık”

Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspirdğlu da, “Karasu Belediyesi ve İstanbul Fındık ve Mamulleri İhracat Birliği olarak, 24 Ağustos’ta yapılacak olan fındık ihracatı açılış töreni için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Karasu’nun ve fındıkçının sesini Türkiye’ye ve dünyaya duyurmak için buradan ilk ihracat gonkunu hep birlikte çalacağız ve ilk ihracatımızı da tırlarla gerçekleştireceğiz” dedi. / Kadir KARAKAŞ