Şehrin altyapı geleceğini garanti altına alacak projeleri bir bir hayata geçirdiklerini belirten Başkan Toçoğlu, “16 ilçemizde planladığımız projeleri hızlı bir şekilde hayata geçiriyoruz. Altyapı anlamında da tüm ilçelerimizde içmesuyu, kanalizasyon, yağmur suyu ve arıtma tesisi yapım çalışmalarımız devam ediyor. Şimdi de Ferizli ve Söğütlü ilçelerimizi sağlam altyapı ile buluşturuyoruz. 6 Eylül Salı günü gerçekleştireceğimiz törenle birlikte 120 kilometrelik kanalizasyon ve 40 kilometrelik içmesuyu hattını Söğütlü ve Ferizli’ye inşa edeceğiz” diye konuştu.

Kanalizasyon ve İçmesuyu Hattı
45 milyonluk yatırım kapsamında Ferizli ve Söğütlü’nün altyapı geleceğinin garanti altına alınacağını belirten Başkan Toçoğlu, “Daha önce müjdesini verdiğimiz projenin hat montajını törenle gerçekleştireceğiz. Ferizli ve Söğütlü ilçelerimiz için hazırladığımız proje kapsamında bölgeye 45 milyonluk yatırım yaparak 120 kilometrelik kanalizasyon hattı ve Söğütlü’ye 40 kilometrelik içmesuyu hattı kazandıracağız. Projeyle Ferizli ve Söğütlü’yü sağlam altyapı ile buluşturacağız. Projemizin vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

İlk Montaj 6 Eylül Salı
Başkan Toçoğlu, “Proje ile bölgede ki atıksu sorununu tamamen ortadan kaldırıyoruz. İnşa edeceğimiz 120 kilometrelik kanalizasyon hattı Karaman Atıksu Arıtma Tesisi ile entegre olacak. Projemizin tamamlanmasıyla Ferizli ve Söğütlü’de atıksu sorunu yaşanmayacak. Ayrıca proje kapsamında Söğütlü’nün içmesuyu geleceğini güvence altına alacak 40 kilometrelik içmesuyu hattı inşa edeceğiz. Hat montaj töreni ile çalışmalara başlayacağız. Proje ile Ferizli ve Söğütlü ilçelerimizi sağlam ve modern bir altyapıya kavuşturacağız” ifadelerini kullandı. Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada ise, Ferizli-Söğütlü Yolu Şantiye Alanı’nda, saat 18.00’de gerçekleştirilecek törene tüm vatandaşlar davet edildi.