Ferizli Organize Sanayi Bölgesi’nde altyapı ve yol yapım çalışmaları için iş makinelerinin Pazartesi günü hafriyat çalışmalarına başlanacağı öğrenildi. Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Başkanı Mahmut Kösemusul, Ferizli Belediye Başkanı Ahmet Soğuk, Ferizli OSB Müteşebbis heyeti Üyesi İsmail Durmaz, Ferizli OSB Müdürü Emre Gündoğdu, AK Parti Ferizli İlçe Başkanı Cemil Sağlam, Belediye meclis üyeleri ve ihaleyi alan Yüklenici firma yetkilileri Ferizli OSB’de yapılacak olan çalışmaları yerinde incelediler.

Ferizli Belediye Başkanı Ahmet Soğuk, “Seçim çalışmalarımızda Ferizli’ye yeni bir OSB kurulması gerektiğini ve bize Belediye başkanlığı görevinin verilmesi halinde mutlaka OSB’yi açtırıp ilçemizdeki işsiz genç bırakmayacağımıza ve bayanlara yönelikte el sanatları kursları açarak kalifiye elaman yetiştirilmesine ve ev ekonomisine katkı yapacaklarına dair söz vermiştik” dedi.

4 yıl önce bu sözleri verirken bazılarının çıkıp da “Ferizli’ye OSB kurulmayacak sadece halkı kandırıyorlar” dediğini hatırlatan Başkan Soğuk, “Artık yolun sonu gözüktü. En geç pazartesi günü yol ve alt yapı için hafriyat çalışmalarına başlanacak. Ferizli OSB’den bugüne kadar 27 fabrika sahibi de fabrikalarının temellerini atıp bir an önce faaliyete geçirmek için bize baskı yapıyorlar” şeklinde konuştu. Başkan Soğuk Ferizli OSB’sinde alt yapı çalışmalarının 180 gün içinde tamamlanmasını hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul ise, “Ferizli büyük bir iş başardı. 4 yıldan beri OSB yapıldı yapılacak diye sohbet toplantılarında ve kamu kuruluşlarda her zaman gündeme girmekteydi. Artık Ferizli OSB’de 180 gün içinde alt yapı hafriyat yol çalışmaları bitmiş olacak. 2014 yılı başlarında ise fabrikaların temelleri atılması ile birlikte OSB kendisini gösterecek. OSB’de satılmayan arsa kalmamıştır. Arsaları alan yatırımcı firmalar da hemen fabrikaların temellerini atmaları için bekliyorlar” dedi.