Ferizli ilçesinde FETÖ/PDY terör örgütünün yaptırdığı ve 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kamulaştırılan Derya öğrenci yurdu binasının ruhsat ve iskânının, 17 Aralık’tan sadece 4 gün önce verildiği ortaya çıktı.

13 Aralık 2013 tarihinde söz konusu öğrenci yurduna Ferizli Belediyesi tarafından verilen yapı kullanma izin belgesinde bulunan İmar ve Şehircilik Müdür Vekilinin bu belgedeki imzasının farklı olması ise sahte olabileceği iddiasını gündeme getirdi.

Bilindiği gibi Derya Öğrenci Yurdu’nu 17/25 Aralık’tan sonra kapatmayan Ferizli Belediyesi 15 Temmuz darbe girişiminden sadece birkaç gün sonra bu yurdu, imara uymadığı gerekçesiyle mühürlemişti.

Öte yandan 2013 tarihinde yurt için verilen yapı kullanma izin belgesini, İmar Müdürünün imara aykırı olduğu gerekçesiyle imzalamadığı, bu nedenle de izin belgesine başka birinin sahte imza atıldığı iddia edildi.

Yapı kullanma izin belgesine kimin imza attığı bilinmezken Ferizli Belediyesi’nin 15 Temmuz darbe girişiminden hemen sonra iptal ettiği yapı izin belgesinin 2013 senesinde neye dayanarak onayladığı ise kafalarda başka bir soru işareti bıraktı.

Öte yandan, öğrenci yurduna iş yeri açma ruhsatı Mart 2016 tarihinde verilirken, binanın 2013 yılından 2016 yılına kadar kullanılıp kullanılmadığı da merak konusu. 

İmzanın İmar Müdür Vekiline ait olup olmadığının anlaşılması, ancak Cumhuriyet Savcılığı tarafından yapılacak inceleme sonrası ortaya çıkacağından yetkilileri göreve çağırıyoruz./ MEDYADETAY