Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, tüm uyarılara rağmen kanunlara aykırı olarak inşa edilen bina ve yapıların yıkılacağını ve kaçak yapıya asla taviz verilmeyeceğini söyledi. İmar kanunu ve ilgili mevzuatın açık ve olduğunu belirten Başkan Dişli, “Hiç kimse belediyeden kanun dışı işlem yapılmasını beklemesin. Devletin kanunları açık ve nettir. Vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı davranmalarını istiyoruz. Kanunsuz inşaat yapılmayacak” dedi.

“Kanunsuz eylem”
Bazı kesimler tarafından yıkıma engel olunmaya çalışıldığını kaydeden Başkan Dişli, “Bir grup arabalarıyla türlü küfür ve hakaretler ederek yolları kapamaya çalışıyor. Bazıları da caminin hoparlöründen halkı traktörlerini alıp alanı kilitlemeye çağırıyor. Bu arbedede iş makinelerine, Zabıta araçlarına ve Emniyet Müdürlüğü araçlarına zarar verildi. Bu eylemlerin tamamı kanunsuzdur ve doğru değildir” diye konuştu.

“İkazlara rağmen”
Başkan Dişli, her kim olursa olsun vatandaşın kendilerine ait olmayan arazilerde inşaat yapamayacağını ifade ederek, “Belediye görevlilerimizin tüm ikazlarına rağmen inşaat yapımına devam edenler bilmelidir ki, bu kaçak yapılar kesinlikle taviz verilmeden yıkılacaktır” dedi.