Erenler ilçesi Küpçüler Mahallesinde önceki gece meydana gelen olayda, Serkan Ç. (29), eski nişanlısı M.N.Ş'nin (24) nişan törenini basmış ve 4 kişiyi yaralayarak olay yerinden kaçmıştı.
Zanlı, emniyet ve jandarmanın ortak operasyonuyla Geyve ilçesi Karaçam Mahallesinde bir evin bahçesinde saklanırken yakalandı.
Serkan Ç, eski nişanlısı M.N.Ş'nin nişanlandığını öğrenince Erenler ilçesi Küpçüler Mahallesindeki cemiyete giderek, M.N.Ş, annesi M.Ş (44), babası Kurtuluş Ş. ve Hüseyin D.’yi (26) silahla yaralayarak olay yerinden kaçmıştı. 
Olayın ardından geniş çaplı araştırma başlatılırken, ekipler Serkan Ç.'nin Geyve ilçesi Karaçam Mahallesi Ovayolu sokakta bir evin bahçesinde oturduğu ihbarı üzerine harekete geçti. Şahsın silahlı olma ve evde bulunan 2'si çocuk, 4'ü bayan, 1'i erkek toplam 7 şahsa zarar verme ihtimali üzerine çevrede geniş güvenlik önlemi aldı.


Geyve Nöbetçi Cumhuriyet Savcısının talimatıyla harekete geçen Jandarma ve Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, gerçekleştirdikleri titiz operasyonla Serkan Ç.'yi kıskıvrak yakalayarak gözaltına alındı.
Şahsın yapılan üst aramasında, olayda kullandığı 1 adet 7,65 mm çapında tabanca, tabancaya takılı 1 adet şarjör ve el çantasında aynı tabancaya ait 1 adet şarjör, bu şarjölere takılı ve el çantasında bulunan toplam 42 adet 7.65 mm çapında dolu fişek, 1 adet 7.65 mm çapına boş kovan ve çanta içerisinde 5 adet 2 calibre av tüfeği kartuşu ele geçirildi.
Serkan Ç ve ele geçirilen mühimmat, Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliğine teslim edildi.