Erenler Belediyesi İçişleri Bakanlığı’nın ‘Metruk Binalar Genelgesi’ kapsamında aldığı kararla ilçedeki vatandaşların can ve mal güvenliğini tehdit eden, çevre kirliliğine yol açan  ve kent estetiğine uygun olmayan metruk binaların yıkımına başladı.

İki metruk yıkıldı

Erenler Belediyesi Fen İşleri öncülüğünde, Zabıta Ekiplerinin güvenlik önemleri ile gerçekleştirilen çalışmalar gerekli prosedürlerin tamamlanmasının ardından  Dilmen ve Hacıoğlu mahallesinde bulunan iki metruk binanın yıkımı ile başladı.

Çalışmalar sürecek

Yıkım çalışmaları hakkında bilgi veren Erenler Belediye Başkanı Feviz Kılıç, İlçe genelinde vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla gerekli tedbirlerin alınarak çalışmaların devam edeceğini ifade etti. Başkan Kılıç,“Ekiplerimiz tarafından tespit edilen binalar ivedi bir şekilde yıkılıyor. Metruk bina yıkımları kapsamında Dilmen ve Hacıoğlu mahallelerinde atıl halde olan binaların yıkımlarını gerçekleştirdik. İlçemizin güvenliği için tespit edilen terk edilmiş binaların yıkımına devam edeceğiz” dedi.

Vatandaştan teşekkür

Erenler Belediyesi tarafından yürütülen metruk bina yıkım çalışmalarından memnun kalan çevre sakinleri  Belediye Başkanı Fevzi Kılıç’a ve belediye çalışanlarına teşekkür ederek, “Kullanılmayan ve artık harabe hale gelen bu binalar bizleri rahatsız etmekle birlikte kötü bir izlenim yaratıyordu. Bu tür binaların yıkımlarının devamının bekliyoruz" dedi.