Sakaryapark’ta düzenlenen yemekli programa; Arifiye Kaymakamı ve Erenler Kaymakam Vekili Muhsin Çatmadım, Erenler eski Kaymakamı Mehmet Mızrak, Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mutlu Işıksu, Erenler İlçe Emniyet Müdürü Recep Tepetaş, Jandarma Komutanı Ümit Ahlat, Erenler İlçe Müftüsü Harun Bayraktutar, AK Parti Erenler İlçe Başkanı Resul Erdoğan Yılmaz, AK Parti Erenler İlçe Kadın Kolları Başkanı Belgin Demirağ, Şehit ve Gazi yakını aileler katıldı. Erenler Merkez Cami Görevlisi Nadir Öztürk tarafından Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan program İlçe Müftüsü Harun Bayraktutar tarafından yapılan dua ile devam etti. Protokol konuşmalarından sonra misafirlere günün anısına hediye paketleri takdim edildi.

“Bu toprakları bölemeyecekler”

Misafirleri ile yakından ilgilenen, masaları gezerek bir süre sohbet eden Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk yaptığı selamlama konuşmasında, “Belediyemizin geleneksel hale getirerek düzenlediği bu programda, vatanımız için canlarını hiçe sayarak uğruna kendilerini feda eden kahraman şehitlerimizin, değerli aileleri ve gazilerimiz ile bir arada olmaktan büyük onur duyuyorum. Şehitlerimizin, Gazilerimizin bizlere emaneti olan bu toprakların dört bir yanı ateş çemberine sokulmak istenmekte, devletimize karşı abluka senaryoları uygulanmaya çalışılmakta. Bölücü terör örgütü ve dış güçler adeta et ile tırnak olan Türk ve Kürt kardeşlerimizi bir birine düşman etmeye çalışmakta. Bunu başaramayacaklar, bu toprakları bu milleti bölemeyecekler” dedi.

“Sürekli aklımızda ve gönlümüzdesiniz”

Erenler Kaymakam Vekili Muhsin Çatmadım ise konuşmasında; “Şehitlerimizin muhterem yakınları, Kahraman Gazilerimiz ve yakınları. Bu gün burada sizleri ağırlamaktan son derece mutluluk duyuyorum. Sizler sürekli aklımızda ve gönlümüzdesiniz. Sizlere Devletimizin tüm kapıları açıktır. Bildiğiniz gibi Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde şehit aileleri işlemleri şube müdürlüğümüz vardır. Dolayısı ile hangi kurumda bir işiniz olursa olsun bizler size bir telefon kadar yakınız. Gerekirse ayağınıza kadar gelir sizi dinler yapılacak bir şey varsa mutlaka yaparız. Şu terör belasından inşallah kurtulup, milletçe birlik beraberlik içerisinde kalkınmış gelişmiş bir ülke olarak layık olduğumuz yeri en kısa sürede alacağız” dedi.