CHP Sakarya İl Başkanı Erdoğan Isır, Söğütlü’nün ‘ben istedim olacak’ diyen mutlu bir azınlığın elinde tarumar edildiğini belirtti.

Erzincanlı Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (ERSİAD) Söğütlü’de organize sanayi bölgesi kurmak istemesine anlam veremediklerini dile getiren Isır, “ERSİAD’ın Söğütlü’de ne işi var? Kendi söylemlerine göre Erzincan’ın kalkınmasına yardımcı olmak için kurulan Erzincanlı Sanayici ve İşadamları Derneği (ERSİAD), ya Erzincan yerine Söğütlü’yü kalkındırmak istemiş ya da Erzincan’ın kalkınması için Söğütlü’nün verimli topraklarını harcamaya karar vermiş. Belki de her ikisini de bahane edip kişisel kalkınmalarının temellerini Söğütlü’de atmaya karar vermiş” dedi.

ERSİAD başkanının, Samanyolu Televizyonu’na verdiği özel mülakatında çiftçi oğlu olduğunu, taşı toprağı altın diye İstanbul’a geldiklerini ve sonrasında Allah’ın izniyle büyüdükçe büyüdüklerini söylediğini hatırlatan CHP İl Başkanı Erdoğan Isır, “”Sabah Gazetesinin ‘Paralelin himmetçisi’ dediği, Paralel yapının finansörü olmakla itham ettiği, Bank Asya’nın imtiyazlı ortakları arasında saydığı şahsın başkanlığındaki ERSİAD ilk adımını atarak projesinin lansmanını Temmuz 2015’de yapıyor. Şahsın twitter hesabında ‘Erzincanlıların Söğütlü’de kurdukları OSB’ sözleriyle proje görseli halen yayındadır” diye konuştu.

FETÖ bağlantısı iddiaları

Isır sözlerini açıklamasını şöyle sürdürdü, “Başkanının, FETÖ bağlantısı iddiaları ortaya çıkan ve sürecin bu şahsın dernek başkanlığını bırakması sonrasında soğumaya bırakılan proje, 2017 yılı ortalarından itibaren yeniden canlandırılmak istenmektedir.

“Sahte imza iddiası”

Kendilerince projelerine dayanak sağlasın diye projenin gerçekleştirileceği arsaların bulunduğu Söğütlü Kantar köyünde değil, komşu köyde imza toplayan herkes; başkalarının yerine atılan, soyadı değişen insanlar adına hem eski hem yeni soyadıyla başkalarınca atılan imzalarla kimseyi ikna edemeyeceklerini bilmelidir.”

Isır, mahkemeye taşınan süreçte bilirkişinin bir yılda üç kez ürün alındığı için çok değerli dediği tarlaların sulanması için halen yapımı devam eden Kantar Sulama Göleti’nin de 2015 yılındaki ERSİAD proje görsellerinde olmasının dikkat çekici olduğunu ifade etti.

4 bin konutta kimler oturacak”

Söğütlü’de tarla sahibi köylülerin, ‘çocuklarınız işe kavuşacak’ diye iknaya çalışıldığını söyleyen CHP il Başkanı Erdoğan Isır, “Proje yürütücülerine sormak istiyoruz; madem burada köylülerin çocukları çalışacak niçin proje dahilinde 4 bin konut inşa ediyorsunuz? Bu konutlarda kim oturacak? Burada fabrika kuracak yatırımcıların birbirlerini tanıdığını ve bu tanışmanın önemini tanıtım videolarında uzun uzun anlatan proje sahiplerine itiraf etmek isteriz ki; ilk kez birbirini tanıyan 150 sanayicinin bir araya gelerek OSB kurduğunu görmenin şaşkınlığını yaşıyoruz” dedi.

İl Başkanı Erdoğan Isır ayrıca, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’na da çağrıda bulunarak, “Yeşil alanları, tarım alanlarını, parkları, meydanları beton binalarla doldurmak bizim sorumluluk anlayışımızla bağdaşmaz. Kentin imarını korumak, kentin geleceğini kurmaktır diyorsunuz. Bu sözleri, söz konusu rant olunca bir kenara mı bırakıyorsunuz? Yoksa filden büyük fil avcısı mı var? Toçoğlu’na dokunmayan yılan bin mi yaşıyor? Emir demiri mi kesiyor?” diye konuştu.

Söğütlü 2. Organize Sanayi Bölgesi hakkında

Söğütlü ilçesinde ERSİAD’ın hayatı geçirmeyi planladığı OSB, Sakarya merkeze 15, Kuzey Marmara Otobanı ile İstanbul’a 90 km, otoban gişelere 15, Karasu Limanına 25 kilometre mesafede olacak.

Fabrika alanları: 2 milyon metrekare

Donatı alanları: 1 milyon metrekare

İstihdam: 7500 - 10.000 kişi

Konut inşaatı: minimum 5.000 konut

Katılım: Çeşitli TSO’lara kayıtlı 90 adet seçkin firma.

OBS içinde yeşil alanlar, teknik alt yapı, arıtma, yönetim idari binası, sağlık, sosyal, spor, ibadet, eğitim (okul), kreş, ar-ge, teknopark, otel, lojistik binaları ve çevre yolları bulunacak.