Saniye Altakhan'ın başkanlığını yaptığı derneğin, Konyalı Pide Salonunda gerçekleştirdiği iftarına, Anadolu Engelli Anneleri Derneği başkanı ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra, Sakarya Engelli Birlik Federasyonu Başkanı Nadide Dülger, Bedensel Özürlüler Federasyonu Genel Başkanı Emriye Arapoğlu,  Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Selim Özen, Sakarya Engelliler ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Bülent Dik, KANSERDER Başkanı Nihal Akar, Sakatlar Derneği Sakarya Şube Başkanı Sibel Özkal, Sapanca Engellileri Koruma Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Cemil Ertuğ, Ferizli Engelliler Birlik Beraberlik Derneği Başkanı Ahmet Uçkesen, Kaynarca Engelliler Derneği Başkanı Fatma Gömenç, Altı Nokta Körler Derneği Başkan Yardımcısı Derya Sağlam, dernek Genel Sekreteri Hızır Kantoğlu, Yenihayat Paralimpik spor kulübü başkan yardımcısı Aykut Sarıkaya, engelli anneleri ve engelli vatandaşlar katıldı.

Birlikte hareket etme kararı
İftar yemeğinin bitiminde toplantı gerçekleştiren federasyon ve dernek başkanları, engellilerin sorunlarının çözümü noktasında birlikte hareket etme kararı aldı.
Engellilerin ihtiyaçlarının giderilmesi yönünde ortaya atılacak olan projelerde ortak hareket edilmesi için fikir birliğine varılan toplantıda ayrıca, her ay bir dernekte dönüşümlü olmak kaydıyla toplanılması görüşü hakim oldu. Federasyon ve dernek başkanları ayrıca, ortak deklarasyonlara imza atılması noktasında karara vardı.


"Sakarya'ya fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi kazandıralım"
İftar yemeğini organize eden Sakarya Anadolu Engelli Anneleri Derneği Başkanı Saniye Altakhan da konuşmasında, Sakarya'ya bir an önce Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi kazandırılması gerektiğini, bu konuda tüm engelli dernekleri ve federasyonlar olarak ortak mücadele yürütülmesini teklif etti.

Engelli kızı Hanife için 9 yıldır verdiği mücadeleyi dile getiren Saniye Altakhan şunları söyledi:
"Birlikte proje üretelim"
"Sakarya'da 7 bin dolayında engelli ve aileleri var. Çok sayıda sorunlarımız mevcut. Engellilerimiz için eğitim, sağlık ve sosyalleşme konusunda desteğe ihtiyacı var. Bu konuda el ele verelim. Benim en büyük siyasetim anneliğimdir. Sizler de birer annesiniz. Gelin birlikte hareket edelim, engellilerimizi topluma yeniden kazandıralım. En önemlisi de hepimizin ihtiyaç duyduğu Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezini Sakarya'ya açtıralım. Siyasetçilerimize bu konuda baskı yapalım. O merkezi ilimize getirelim. Civar illere gitmekten kurtulalım. Güzel ve bomba projelerimiz var. Gelin hep birlikte projeler üretelim ve birbirimize o projelerin hayata geçirilmesinde katkı verelim. Sivil Toplum Kuruluşlarının ne kadar etkili olduğunu gösterelim".

Her ay bir dernekte toplantı
Toplantıda söz alan federasyon ve dernek başkanları, her dernek adına üçer kişi temsilci seçilmesini ve seçilen o temsilcilerin her ay düzenli olarak toplanması yönünde fikir öne sürdüler. İftar yemeğine katılan dernek ve federasyon temsilcileri, bayram sonrasında yeniden toplanma kararı aldılar./ Haber Hülya SÜRÜCÜ