Edinilen bilgilere göre, İl Emniyet Müdürlüğü KOM ekipleri tarafından Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde il merkezi ve Sapanca ilçesinde operasyon yapıldı.

“Suç işleme amacıyla silahlı örgüt kurma, örgütlü olarak tefecilik, ateşli silahla adam yaralama, yağma, 6136 SKM, uyuşturucu ve uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak, darp ve tehdit” suçlarından İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yürütülen soruşturma kapsamında, il merkezi ve Sapanca ilçesinde gerçekleştiği anlaşılan suçun ortaya çıkarılması amacıyla operasyon yapıldı.

Operasyonda, farklı çap ve markalarda 7 adet tabanca, 8 adet Şarjör, farklı çap ve markalarda 123 adet fişek, 200 adet senet, çeşitli alacak/verecek hesaplarının yazılı bulunduğu 9 adet ajanda/defter/not kağıtları, başkaları adına ve farklı bankalara ait 5 adet kredi kartı, 5,25 gr. şüpheli uyuşturucu madde ele geçirildi.

Operasyon kapsamında yakalanan/gözaltına alınan 16 şüpheli şahıstan 6’sı alınan ifadeleri sonrasında Emniyet Müdürlüğünden serbest bırakılırken, diğer şüpheliler S.M.(53), K.M.(20), T.M.(27), Y.K.C.(52), Ö.C.C.(24), K.E.(50), M.E.(36), S.Ç.(22), H.S.(32), Ö.Ö.(30) savcılığa sevk edildi. Adliyeye sevk edilen 10 kişiden Ö.Ö. ve H.S.'nin savcılık tarafından, S.Ç.'nin ise cıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı öğrenildi. 7 kişise tutuklanarak cezaevine gönderildi.