Emlakçılık Yasası 
Sakarya Emlak Komisyoncuları ve Danışmanları Esnaf Odası Başkanı Erol Maden, yaptığı açıklamada emlakçılık mesleğinin artık yönetmelik ile düzenlendiğini dile getirerek bu mesleği yapmak isteyenlerin bazı şartları taşıması gerektiğini söyleyerek Emlakçılık Yasası ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu. 

"Herkes emlakçılık yapamayacak" 
Emlak Komisyoncuları mesleki yeterlilik koşulları hakkında açıklamalarda bulunan Sakarya Emlak Komisyoncuları ve Danışmanları Esnaf Odası Başkanı Erol Maden, 5 Haziran 2018’de yayınlanan yürürlük ile her önüne gelen kişinin emlak işleri ile uğraşmasının önüne geçildiğini söyledi. 
5 Haziran 2018’de Ticaret Bakanlığının, gayrimenkullere dayalı bir yönetmenliği yayınlandığını dile getiren Maden, "O yönetmenlik şu an yürürlükte. 2019’un Aralık ayına kadar bu çalışmalar devam edecek. Emlak Komisyoncularında ruhsatlanma işlemleri şu an devam etmekte. 5 Haziran 2018’den sonra müracaatta bulunan kişilerin, emlak komisyoncusu olabilmeleri için en az lise mezunu, bürosunun 30 m² olması ve mesleki yeterlilik belgesinin olması gerekmekte" diye konuştu.

"Yetki belgelerinizi alın"
Yönetmeliğe göre emlakçılık yapmak isteyenlerin Yetki Belgelerini alması gerektiğini söyleyen Maden, "Yetki Belgelerini almayan üyelerimizin ileride herhangi bir sorun ile karşılaşmaması için Yetki Belgelerini almaları gerektiği konusunda uyarıyoruz. Yetki Belgeleri konusunda Odamız sizlere yardımcı olabilir, gerekli işlemleri Odamız ile birlikte yürütebilirsiniz diyerek Yeni Yönetmelik gereği yenilenen Sözleşmelerin kullanılması gerektiğini söyleyerek Üyelerimiz yeni sözleşmeleri Odamızdan temin edebilir" dedi.

Emlak Odası üyelerine "Korsan Emlakçı İstemiyoruz" afişleri ve Oda Üyesi çıkartmaları dağıtılmasının ardından hatıra fotoğrafı çekilerek program sona erdi.