Sakarya Şube Başkanı Ömer Faruk Sofuoğlu, programa katılan kalabalık gruba teşekkür ederek sözlerine başladı. Eğitim-Bir-Sen’in Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu olduğunu, emek ve özgürlük mücadelesinde 23. yılında olduğunu söyleyen Sofuoğlu, “Okullarımızda adaleti tesis edecek çalışmalar yapalım, öğrencilerimize tek tip kılık kıyafet konusunda baskı yapmayalım” dedi.

Mersin’de öldürülen Özgecan Aslan cinayetine de değinen Sofuoğlu, “Özgecan kardeşimize yapılan vahşet, iman yoksunluğunun tezahürüdür. Bu yüzden milli- manevi değerlerine bağlı, ahlaklı, saygılı, sorumluluk sahibi, farkındalık ve duyarlılık niteliklerine sahip hedefi olan nesiller için çalışmalıyız” şeklinde konuştu.

Eğitim-Bir-Sen Şube Başkan Yardımcısı Türker Erol Ö de teşkilatlanmanın önemine değindiği konuşmasında, sendika olarak Sakarya’da olduğu gibi tüm Türkiye’de bütün okullarda kurum temsilcisi olduğunu söyledi. Tüm üyelerinin www.egitimbirsen.org.tr resmi web sitesini takip etmelerini rica eden Özen, teşkilat toplantılarının çelikleşmek ve koordineli çalışmak için çok önemli olduğunu ifade etti.

Eğitim-Bir-Sen Şube Başkan Yardımcısı ve Yetim Sponsorluğu Projesi Sakarya İl Koordinatörü Ali Akıllı da toplantıda bir konuşma yaptı. Yetim Sponsorluğu Projesinin MEB – İHH ve Eğitim-Bir-Sen Ortaklığında yürütüldüğünü söyleyen Akıllı,” İHH Türkiye dahil 46 ülkede yetim çalışması yapıyor. İlimizde 650 Uluslar arası Yetim Sponsorluğu yapılıyor. Sakarya, İstanbul’dan sonra ikinci sırada. Her ay sadece 90 TL ile bir yetime sponsor olunabiliyor” diye konuştu. 

egitim_bir_sen2-003.jpg