Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şube yönetim kurulu üyeleri, Murat Mengen başkanlığında Arifiye Kaymakamı Adem Yazıcı ile Karapürçek Kaymakamı Elifnur Yaman’a ve Karapürçek İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Hakkı Doğramacı’ya ziyarette bulundu.

Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şube Başkanı Murat Mengen yaptığı açıklamada, Sakarya’da görev yapan eğitim çalışanlarının yarıdan fazlasının üyeleri olduğunu vurguladı. Mengen, okullarda disiplinin bozulma sebeplerinden biri haline gelen Alo 147 hattına yapılan her ihbarın, şikâyetin soruşturma konusu edilip öğretmeni yıldırma, cezalandırma aracı haline getirilmesinin önüne geçilmesi gerektiğini söyledi.

Yetkili sendika unvanı ile üyelerinin her türlü probleminde yanlarında olduklarını belirten Mengen, “Eğitim, yöneticisi, öğretmeni, şefi, memuru, hizmetlisi; müfredatı, öğrencisi, velisi, sınav sistemiyle bir bütündür. Herkesi ve geleceğimizi yakından ilgilendiren eğitim gibi bir alana ilişkin çalışmalar yapılırken, bu bütünlük göz önünde bulundurulmalı, farklı kesimlerin eleştirileri, paydaşların görüş ve önerileri dikkate alınmalıdır. Aksi takdirde hiçbir sistem ve uygulama beklenen faydayı vermez, kalıcı olmaz. İstişareye yaslanmayan adımlar atmak, eğitim çalışanlarının beklentilerini karşılamaktan uzak uygulamalarda ısrar etmek, gerilime, huzursuzluğa, strese davetiye çıkarmak, moral ve motivasyonu bozmaktır. Eğitim çalışanlarını tedirgin eden uygulamalar, öğretmeni değerli kılmayan yaklaşımlar başarı getirmez” dedi.

Ziyaretlerde gündemi değerlendiren Mengen, eğitime ilişkin reformların kalıcı hale gelmesinin, derslerin boş geçmemesine, sınıflarda sadece kadrolu öğretmenlerin bulunmasına bağlı olduğunu söyledi. Mengen, “Sözleşmeli öğretmenlik, uzun vadede sürdürülebilir olmadığı gibi, soruna da çare değildir.  Bakanlık, yeni personel alımında, mülakat uygulaması yerine liyakat ölçülerine göre bir istihdamı gündemine almalıdır. Hakkaniyet kıstasları tartışmaya açık olan sözleşmeli öğretmenlik istihdamından da, bunun yolu olan mülakatla öğretmen alımından da vazgeçilmelidir” şeklinde konuştu.