Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şube Başkanı Murat Mengen Karasu’daki birlik beraberliğe vurgu yaparak gündeme dair açıklamalarda bulundu. Mengen; "Öğretmen Adaylık Kaldırma Sınavına yönelik hazırlık kitaplarımızı aday öğretmenlerimiz için hazırladık, dağıtımına en kısa sürede başlayacağız. Üyelerimiz için tüm meslek hayatları boyunca kariyer planlamalarına destek oluyoruz. Adaylık kaldırma sınavından başlayarak müdür yardımcılığı, müdürlük, görevde yükselme vb. tüm sınavlara hazırlık kitapları, kurslar ve deneme sınavları ile katkı sağlamaya çalışıyoruz" dedi.

MTSK sınav ücretleri ile ilgili son günlerde bakanlığın almış olduğu yönetmelik değişikliğinin genel merkezleri tarafından mahkemeye verildiğini söyleyen Mengen; "Kaynağı kursiyerlerce karşılanan yekûnu, tam ve sağlıklı hizmet üretmek, ter dökenlere emeklerinin karşılığı olarak ödemek yerine, buradan keyfi kısıtlamalara gidilerek, çeşitli kalemler uydurarak hazineye gelir kaynağı oluşturmak çok doğru bir yaklaşım değildir. Verilen bir emeğin karşılığını dünden daha kötü bir duruma düşürmek, sosyal ve hukuk devleti ilkelerine de aykırıdır. Bu sebeple bakanlığın, MTSK sınavlarında görev alanlara ilgili yönetmelikte belirtilen azami gösterge rakamları üzerinden sınav görev ücreti ödenmesi noktasında düzenleme yapması gerekmektedir" şeklinde konuştu.

Mengen, "Bir diğer önemli mesele performans değerlendirme meselesidir. Millî Eğitim Bakanlığı’nın kendi içinde performans değerlemesi yapmadan, kendi politikalarıyla ilgili öz eleştiride bulunmadan öğretmenin performansını ölçmeye kalkışması ne derece doğru bir harekettir. Öğretmenleri motive eden uygulamalar yerine onların moralini bozan, performanslarını düşüren, çalışma barışına halel getiren, yöneticileri, öğretmenleri, öğrencileri ve velileri karşı karşıya getiren bir yaklaşımın yol açacağı sonuçların telafisinin kolay olmayacağını düşünüyoruz. Sınıfta akıtılan ter, öğretmenin performansının en büyük göstergesidir. Yapılması gereken, geleceğimizi emanet ettiğimiz öğretmenlerimizin çalışma şartlarını iyileştirmek, hayat standartlarını yükseltmek ve diğer sorunlarını çözmek olmalıdır. Eğitim çalışanlarının moral ve motivasyonlarını bozacak uygulamalardan derhal vazgeçilmelidir. Genel Başkanımız Sayın Ali Yalçın’ın da dediği gibi 'Eğitim çalışanlarının moral ve motivasyonunu bozan, onları örseleyen her tür çalışmanın karşısında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Öğretmenlik mesleğini itibarsızlaştıracak, ayaklar altına alacak, öğretmeni örseleyecek hiçbir yaklaşıma taraf olmadık, olmayız'" dedi.