Eğitim-Bir-Sen Sakarya İl Yönetimi ve Sapanca İlçe Temsilcisi Halil İbrahimoğlu Sapanca Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ziyaretlerinin yanı sıra Gazi Paşa İlkokulu, Sapanca İlkokulu, Sinan Göksun Ortaokulu ve Sapanca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret ederek öğretmenlerle bir araya geldiler.
Okul ziyaretlerinin ardından üyeler ile sohbet eden Şube Başkanı Murat Mengen; "15 Temmuz sonrası Yenikapı’da şahit oldukları pozitif iklimle birlikte barış, kardeşlik ve dayanışma ruhu içerisinde insanın insan için en büyük esenlik olduğu gerçeğiyle hareket edebilmeliyiz. Korku siyasetiyle benliğin sindirilmesine, oluşturulan kamplarla bizliğin yok edilmesine, kaşınan yaralarla kimliğin tarumar edilmesine fırsat vermemeliyiz. Bunun yolu da, şuurlu bir gençliğin yetiştirilmesinden geçmektedir” dedi.

İstanbul’da ve Kayseri’de yapılan terör saldırılarına tepki gösteren Mengen, “Şehadet mertebesine eren kahramanlarımıza Allah’tan rahmet, hastanelerde tedavi altında olan yaralılarımıza acil şifalar, onların ailelerine başsağlığı, metanet ve sabır diliyorum. Halep’te insanlığı kurtarmak adına insanlığımızı ortaya koyduğumuz günlerde insanlığımıza çeşitli saldırılar düzenlenmekte, ülkemiz dört bir koldan kuşatma altına alınmaya çalışılmaktadır" dedi.

Sağlam temeller üzerine kurulmuş, eğitimli bir toplumun geleceğinin aydınlık olduğunu kaydeden Mengen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Birlik ve beraberliğimizin teminatı olacak bir anlayışı hâkim kılmalıyız. Bu da eğitimle, eğitimcilerle mümkündür. Bu nedenle, okullarda boş ders kalmamalı ve sınıflarda sadece kadrolu öğretmenler olmalıdır. Eğitimde fırsat eşitliği ve başarı sağlanmak isteniyorsa, istihdamda güçlük çekilen yörelerde görev yapan eğitim çalışanlarının çalışma şartlarını iyileştirilmeli ve kendilerine ek tazminat ödenmelidir.”