Ziyarette konuşan Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şube Başkanı Murat Mengen; “Zor zamanda atılan doğru bir adım, yürünmesi gereken uzun bir menzilin başlangıcı, varılması gereken geniş bir ufkun da habercisidir. Çalışanların hakkını korumak temel amacımızdır. Ancak hiçbir çalışan, millî ve demokratik zemini yıkacak hiçbir şiddet ve darbe girişimi içinde olmamalı, böyle bir suça iştirak eden hiçbir çalışan mazur görülmemeli, gösterilmemelidir. Bu bağlamda terörist veya darbeci oluşumlara adı karışmış kişileri korumak emekten yana olmanın bir şartı sayılamaz. Hiçbir iş veya hak, darbecilerle birlikte olmanın haklı gerekçesi görülemez. İdeolojik veya politik hesaplar uğruna doğruları gizleyerek tasarlanmış algı oluşturma gayretleri asla masum görülmemelidir, görülemez.

Çalışanların hakkını, hukukunu uluslararası platformlarda da en doğru tarz, dil ve tavırla savunan, savunacak olan Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen olarak, yerli ve millî misyonu sebebiyle, üyeye ve ülkeye kaybettirecek hiçbir kazanıma iştirak etmedik, etmeyeceğiz. Unutulmasın ki, kaybedeni ülke olan bir oyunda ne emekçi ne sermayedar ne de müzmin muhalefet kazanır.

Medeniyet değerlerimizden ayrı düşünülemeyecek gücümüzü, zenginliğimizi, dinamiklerimizi yeniden keşfetmeli, uzun vadeli yolculuğumuzun azığını şimdiden yüklenmeliyiz. 15 Temmuz darbe ve işgal girişimi, bir yandan millî varlığımızı hedef alan ihanetin hangi boyutta yaşandığını, diğer yandan Türkiye’nin oldubittilerle hizaya sokulacak bir ülke olmadığını göstermiştir. Namusun, onurun, izzet ve şerefin, istiklalin, özgürlüğün, millî iradenin pazarlığı olmaz, olamaz. O nedenle böyle bir pazarlık içinde oldukları aşikâr olan FETÖ ile mücadelede asla geri adım atılmamalıdır. Ancak baştan beri söylediğimiz gibi, bu süreçte sapmalara, saptırmalara izin verilmemeli, özenli olunmalıdır” dedi.

Vali İrfan Balkanlıoğlu da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek eğitimle ilgili alanda her zaman istişarelere açık olduğunu ve kente katkı sağlayacak çalışmalarda destek sağlayacağını belirtti.

Ziyaret sonunda Mengen, İrfanlıoğlu’na kurumsal tablo hediye etti.