17 Ağustos 1999 depreminin ardından afetzedeler için yapılan yeni yerleşim bölgelerinden biri olan Camili-2 Mahallesinde yapılacak olan eğitim alanı için 9 buçuk metre olan azami yükseklik 11 metreye çıkarılacak. Sakarya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Sakarya İli, Adapazarı İlçesi, 1589 ada, 1 parselde, Camili Mahallesi Afetzede Yerleşim Alanında yer alan ve yapılaşma koşulunun 11 metre kat yüksekliği olarak yeniden düzenlenmesine ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği teklifi internet sayfamızda 1 ay süreyle eş zamanlı olarak ilana çıkarılmıştır” denildi.

Plan Tadilatına konu 1589 numaralı parsel, 2000 yılında Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından yaptırılan Camili-2 Afetzede Yerleşim Alanı Uygulama İmar Planında Eğitim Tesisi Alanında yer alıyor. Söz konusu parsel mevcut planda 15 metre ile 12 metrelik imar yollarından cephe alıyor. Parselin kuzeyinde hastane alanı ve teknik hizmet alanı, doğusunda ise konut alanı ve park alanına İmarlı adalar bulunuyor. Parselin kuzeyinde ve batısında kalan parseller ise plansız alanda kalıyor. Yapılaşma koşulları toplam inşaat alanı maksimum bina yüksekliği 9 buçuk metre olarak verilirken, eğitim tesisi alanının yollardan çekme mesafesi bütün cephelerde 10 metre olarak alınmıştı. 13 bin 525 metrekarelik parsel alanının mülkiyeti hazine özel mülkiyetinde olup Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğüne tahsis edilmişti.

Şehir plancısı Oya Arapoğlu, “1589 numaralı parsel eğitim tesis amaçlı kullanılacağından bu kapsamda yapılacak olan yapılar mimari açıdan özellik içeren yapılardır. Planlama alanında bina yüksekliği olarak maksimum 9 buçuk metre verilmiştir. Ancak yapılacak olan binanın yüksekliği Milli Eğitim Bakanlığı tip projesine göre 11 metredir. Bu nedenle imar plan değişikliği olarak bina yüksekliğinin 11 metre olarak değiştirilmesi talep edilmektedir” dedi.