Vatandaşlar ilan ve reklam vergisi için beyanda bulunma ve ödeme yapma işlemlerini e-belediye üzerinden rahatlıkla sonuçlandırabilecek. Hayata geçirilen uygulama ile işlemlerin artık daha kolay gerçekleştirebileceğini ifade eden Mali Hizmetler Dairesi Başkanı Hüseyin Karamehmetoğlu, vatandaşları ebelediye.sakarya.bel.tr internet sayfasını ziyaret etmeye davet etti.

Tek Tıkla Ödeme

Konu ile ilgili bilgiler veren Karamehmetoğlu, “Vatandaşlarımız ebelediye.sakarya.bel.tr adresine girerek borç sorgulama butonuyla işlemlerini kolaylıkla gerçekleştirebilirler. Paydaş/Sicil No ile giriş kısmına sicil numaralarını girerek ya da gerçek kişiler için TC kimlik, tüzel kişiler için vergi kimlik numaraları ile sorgulama işlemini yapabilirler. Bilgileri girdikten sonra açılan sayfada varsa borç bilgileri görüntülenecektir. Ödeme yapmak istenilen borcu işaretleyip ödeme yap butonuna tıklayarak kredi kartı ile ödemeler gerçekleştirilebilir” ifadelerini kullandı.

İlan Reklam Vergisi Beyanı

Hüseyin Karamehmetoğlu açıklamalarını şu şekilde sürdürdü; “Vatandaşlarımız sisteme üye olarak vergi bildirimi alanında bulunan e-ilan ikonuna tıklayarak ilan reklam beyanında bulunabilirler. Açılan sayfada bildirim yapacağınız işyerine ait bilgileri girdikten sonra ‘tarife ekle’ butonuna tıklayarak açılan yeni sayfada tarife türü, tabelaya ait en/boy, adet ve cephe sayısı bilgileri girip ‘kaydet’ butonuna tıklamalılar. Üyelik bilgileri ile giriş yapan vatandaşlarımız otomatik olarak taahhuk yapabileceklerdir. Tahsilatlarını da kredi kartı ile gerçekleştirebilirler.”