Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen çalışmalarda Düzce Merkez ve Gümüşova ilçesinde uyuşturucu madde ticareti yaptığı tespit edilen şüpheli 3 şahıs ve Düzce’de torbacı tabir edilen kişilere uyuşturucu madde temin eden Sakarya'nın Hendek ve Akyazı ilçelerinde tespit edilen 2 şüpheli şahıs eş zamanlı olarak düzenlenen operasyon sonucu yakalanarak gözaltına alındı.


Şüpheli şahısların üzerinde ve ikametlerinde yapılan aramalar neticesinde toplamda 145 gram esrar maddesi geçirilerek el konuldu. Şüpheli 5 şahıs tamamlanan işlemlerinin ardından Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak suçundan adli makamlara sevk edildi. Düzce Sulh Ceza Hakimliği kararı ile 4 şahıs tutuklanarak cezaevine teslim edilirken, 1 şüpheli şahıs adli kontrol kararı ile serbest kaldı.


Jandarma ekipleri ise merkeze bağlı Aydınpınar köyünde evlerinde esrar maddesini bulundurduğu ihbarı üzerine Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan çalışmalar sonucu yapılan operasyonla şahısların evlerinde 3 kilo 228 gram kubar esrar maddesi, 2 adet ruhsatsız av tüfeği, 1 adet faturasız kurusıkı tabanca ve 37 adet 9 mm. çapında tabanca mermisi ele geçirildi. Yakalanan şüpheliler hakkında adli tahkikata bağlantılı olup, iki şüpheli 'Uyuşturucu madde imal ve ticareti yapmak' suçundan gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahısların jandarmadaki sorguları sürüyor.