Adapazarı Korucuk Mahallesine yeni yapılan bir sitede, merkezi ısıtma sistemi sebebiyle birçok vatandaş mağdur oldu. Bu soruna bir de 1700 Ada sakinleri katıldı. 1700 Adada bulunan bir blokta oturan vatandaşlar merkezi ısıtma sisteminden şikayetçi olduklarını belirtti.

Site sakinlerinden Nuriye Aydar, merkezi ısıtma sisteminden şikayetçi olduğunu belirterek, “Binamızda 4 kişinin borcu olduğundan dolayı doğalgazımız yanmıyor ve hepimiz soğukta oturuyoruz. Her sene aynı sorunu yaşıyoruz. Bu sene doğalgaz hiç açılmadı. Apartmanda çocuğu olan, yaşlısı olan, hastası olanlar var” diye konuştu.

Merkezi ısıtma sisteminden bıktıklarını dile getiren Serap Pınar isimli vatandaş ise, “Bizler bu evlerde uzun süredir oturuyoruz. Doğalgazımız bu sene de açılmadı. BİMER’e telefon ederek sıkıntımızı ilettik. Onlar ise bize halledilmeyecek bir şey olmadığını söylediler. Dairelerin merkezi ısıtma sisteminden ayrılmasını istiyoruz. Mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz” dedi.

1700 ada yöneticisi Gürsel Şahin ise yaptığı açıklamada, “16 daireden 4 kişinin borcunu ödememesi nedeniyle aboneliğin iptal edildiğini öğrendik. Başvurmadığımız yer kalmadı. En son konuyu milletvekillerimize ilettik. Onlar da bize bu sistemden çıkılması için yasa değişikliği olması gerektiğini söylediler. 4 kişi borcunu ödemeyince herkes mağdur oluyor. Yönetim olarak elimizden gelen bir şey yok. Borcu bulunan daire sahiplerinin bir an önce doğalgaz borçlarını ödemelerini istiyoruz” şeklinde konuştu./ İHA