Doğu Türkistan’da Müslümanlara yönelik yürütülen Çin zulmü her geçen gün artarak devam ederken, Türkmen iki genç ise bu zulmü protesto etmek için İstanbul’dan Ankara’ya yürüyor.

Sakarya’ya ulaşan Erşidin Erkin ile Ali Zülfikar, Müslümanların sesini dünyaya duyurmak için böyle bir yürüyüş gerçekleştirdiklerini söylediler.

Erşidin Erkin, “Doğu Türkistan’da suçsuz yere kamplarda kalan 3 milyon civarındaki kardeşimiz için, dünyadaki zulme uğrayan bütün Müslümanlar için, buna dur demek için yollara çıktık. Bu zulümlere sessiz kalınmaması için, oradaki kardeşlerimizi desteklemek için şuan yürüyoruz. Aralık ayının 11’inde İstanbul’dan yola çıktık. Yürümek zor ama zulüm gören kardeşlerimiz için bu yola baş koyduk. Bu yoldan asla dönmeyeceğiz. Uygur Türkleri için destek bekliyoruz” dedi.

“Onların sesi olmak istiyoruz”

Bir diğer Türkmenistanlı genç Ali Zülfikar da, “Doğu Türkmenistan doğumluyum. Bu yürüyüşü başlatmaktaki amacımız son iki senede artan zulümler. Çinliler, kurdukları Nazi Kamplarında Doğu Türkistan’da Müslümanlara zulmediyor. Türkiye’de ki Müslüman ve Türk kardeşlerimizin bize destek olmasını bekliyoruz” diye konuştu.