Sakarya’da Denetimli Serbestlik Müdür Vekili Necmi Sultan, denetimli serbestlik yasasıyla ilgili Karapürçek’te bulunan ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının birim müdürlerine bilgi verdi.

Kaymakamlık Toplantı Salonu’nda yapılan bilgilendirme toplantısında denetimli serbestlik tedbiri uygulanmak suretiyle infazına karar verilen hükümlülere yönelik tedbirlerin yerine getirilmesi esnasında kamu kurum ve kuruluşlarının dikkat etmesi gereken hususlar ve nasıl yol izleyeceğine dair bilgiler verildi. Toplantıya Karapürçek Kaymakamı Yusuf İzci de katıldı.

Denetimli Serbestlik Müdür Vekili Necmi Sultan hedeflerinin yeni çıkan yasa ile birlikte denetimli serbestlikle ilgili, kamu kuruluşlarını bilgilendirmek olduğunu belirtti. Sultan, “Ceza evlerinden erken tahliye olacak mahkumların topluma kazandırılması ve denetimlerini sağlayarak, yeniden rehabilite edilmesi için yapılan çalışmalar var. Çıkacak olan yasalar ile birlikte çıkması beklenen mahkumların, İlçelerde kamu kuruluşlarında, resmi dairelerde denetimli bir şekilde evlerde, iş yerlerinde, devamlı imza atmak mecburiyetlerinde oldukları için kollamak ve korumak mecburiyetindeyiz. Denetimli serbestlikten yararlanacak mahkumların boş zamanlarını değerlendirmek için, kamu işyerlerinde nasıl çalışabileceklerini, boş zamanlarını nasıl verimli hale getirilebileceği konusunda öncülük yapılmasını sağlamak için çalışıyoruz” dedi.