İlk olarak Akyazı’da vatandaşlar ile buluşan Başkan Toçoğlu’nu Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan, AK Parti Akyazı İlçe Başkanı Feyzi Bora ve ilçe protokolü karşıladı. Akyazı Belediyesi önünde toplanan yüzlerce vatandaş çalınan marşlara ve türkülere eşlik etti.
Akyazı’da 22. Nöbet
Programda konuşan Başkan Zeki Toçoğlu, “Bugün vatan için 22. nöbet akşamındayız. İlk günden bu yana vatan için, devlet için, bayrak için meydanlardasınız. Sizler ilçelerinizde biz de Demokrasi Meydanı’nda mücadelemizi sürdürüyoruz. Bu meydanlarda hiçbir ayrım gözetmeksizin bir aradayız. Rabbimize şükürler olsun; genciyle, yaşlısıyla, çoluğuyla çocuğuyla, kadınıyla erkeğiyle bir şeyi çok iyi anladık: bu milleti hiçbir şer güç yıkamaz. Bu milletin bu birliktelikle sırtı asla yere gelmez. Hepinizden Allah razı olsun” diye konuştu.

Hendek Nöbette
Konuşmasının ardından Hendek’e hareket etmek için platformdan inen Başkan Toçoğlu’nu Akyazılılar büyük sevgi gösterisi ile uğurladı. Başkan Toçoğlu programının devamında Hendekliler ile Hendek Belediyesi önünde buluştu. Programda Vali Hüseyin Avni Coş, AK Parti Sakarya Milletvekilleri Prof. Dr. Mustafa İsen, Şaban Dişli, Ali İhsan Yavuz ve Recep Uncuoğlu, AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, AK Parti Hendek İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu da yer aldı.

Oyuna Gelmeyeceğiz
Hendek’te şahit oldukları atmosferin kendilerini şaşırtmadığını belirten Başkan Toçoğlu, “Herşeyi tersinden düşünmek zorundayız. Düşünün ya 15 Temmuz darbe girişimi başarılı olsaydı? O zaman neler olurdu? İşte bu yüzden mücadele bu olasılılık göze alınarak kararlılıkla sürüdürülüyor. 16 Temmuz sabahı bizi birbirimize kırdıracaklardı. Ama bu millet asla oyuna gelmeyeceğini dünyaya gösteriyor. Bundan sonrası için de birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendireceğiz” dedi.