Bir öğrenci tarafından cep telefonuyla görüntülenen ve sosyal medyada paylaşılan Kuran kursundaki dayak olayı, yaklaşık 3 ay önce meydana geldi.
Bir öğrenci tarafından çekilen görüntülerde, öğretici Ş.Y’nin öğrenciyi terlikle feci şekilde dövmesi yer alıyordu. Sakarya Müftülüğü yetkilileri, olayın ortaya çıkmasının hemen ardından öğretici Ş.Y’nin görevden alındığını ve hakkında soruşturma başlatıldığını, şahsın da daha sonra emekliye ayrıldığını belirtmişti.
Ancak medyada dayak görüntülerin yer almasının ardından Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti ve dayakçı eğitmen ile dayak olayını Savcılığa bildirmeyen Müftülük yetkilileri hakkında soruşturma başlattı.
Savcılıktan yapılan açıklamada, “Basında yer alan görüntülere istinaden küçük çocuğu terlikle dövdüğü görüntülerde yer alan Erenler Çaybaşı mahallesi Kuran kursu hocası Ş.Y ile durumu Cumhuriyet Başsavcılığımıza bildirmeyen müftülük yetkilileri hakkında tarafımızca resen soruşturma başlatılmış, Cumhuriyet Başsavcılığımızca verilen talimat üzerine kuran kursu hocası Ş.Y gözaltına alınmıştır” denildi. / MEDYADETAY