Sakarya'nın Geyve ile Arifiye ilçelerini birbirine bağlayan ve eski İpekyolu olan Doğançay, Boğazköy, Kışlaçay, Çınardibi, Kemaliye mahallerini birbirine bağlayan yola düşen taş parçaları tehlike saçmaya devam ediyor. 
Hergün çok sayıda kişinin kullandığı yola düşen kayaların Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattına zarar verdiği öğrenilirken heyelan bölgesi olan yolda çalışma başlatacaklarını söyleyen Sakarya Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin bölgede çalışma başlatmaması tepkiye sebep oldu.


Uzun yıllardan beri bu mağduriyeti yaşadıklarını belirten Boğazköy Mahallesi Muhtarı Ayhan Ömer Odabaş, durumu birçok kez Sakarya Büyükşehir Belediyesine bildirdiğini fakat herhangi bir dönüş alamadığını dile getirdi. Sakarya Valiliği aracılığıyla Büyükşehir Belediyesine ulaştığını belirten Odabaş, çalışma başlatılacaklarını söylemelerine rağmen herhangi bir işlemin yapılmadığını vurguladı.


Muhtar Odabaş, “2001 yılından beri köyde yaşıyorum. O tarihten önce de muhtarlarımız bu sorunla boğuşuyordu. 2014 yılında ben muhtar oldum hala aynı sorun devam ediyor. Yaptığımız başvulardan olumlu sonuç alamadık. Geliyorlar, bakıyorlar ve bir çözüm bulmadan gidiyorlar. Sakarya Büyükşehir Belediyesinden yaklaşık 1 yıldır randevu alamadık. En son vali beye derdimizi anlattık. O'nun vasıtasıyla Büyükşehir Belediyesine ulaştık. Köyün yollarını gezdiklerini ve uyarı tabelalarının tamam olduğunu söylediler. Tabela olması taş dökülmesini engellemiyor ki. Biz düşen taşlar için çözüm istiyoruz" diye konuştu.


"Önlem alınması için can kaybı yaşanması mı gerekiyor" diyen Muhtar Odabaş, "Bizim ricamız bir can kaybı veya mal kaybı olmadan buna çözüm bulunması. Burada büyük bir heyelan olsa taşların dökülmesi durumunda Yüksek Hızlı Tren yolunu da kapatacağı da unutulmamalı" dedi.