Sakarya’da 15 Temmuz gecesi Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarınca gerçekleştirilmek istenen darbe teşebbüsü sonrası Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame neticesinde aralarında FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen, örgütün "hava kuvvetleri imamı" Adil Öksüz'ün de bulunduğu 196’sı asker 4’ü sivil toplam 200 sanığın yargılanması 3 Nisan’da başlıyor.

Ferizli İlçesinde bulunan spor salonu, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında yargılamaların yapılacağı duruşma salonu olarak kullanılacak. Görülecek olan dava öncesi Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel basın mensuplarıyla bir araya gelerek davanın görüleceği salonu gezdi.



Başsavcı Mehmet Özel, “Ülkemizde yaşanan 15 Temmuz hain darbe girişimi sonucunda ilimizde yaşanan hadiselerle alakalı sayılarının da fazlalığı dikkate alındığında böyle bir yargılama alanına ihtiyacımız hasıl oldu. Sakarya’da göreve başlayalı yaklaşık 1 ay oldu. Benden önce bu konuyla başta cezaevi savcımız ve bizden önceki başsavcı arkadaş ve devletin bütün kurumları, ellerinden gelen imkanları ve destekleri sunarak, adil bir şekilde yargılama zemini oluşturabilecekleri bir alan tesis etmeye çalıştılar. Geldiğimiz günden beri de bu süreç tamamlandı. Yargılama sürecini, herhangi bir sıkıntıya zemin oluşturmadan yürütebilmek için tedbirler aldık. Önümüzdeki Salı gününden itibaren yargılamalar başlayacak. Bu alanda 288 kişinin yargılanabileceği bir alan var. Fiziki şartlar ona göre genişletilebilir, daraltılabilir. Buradaki tek derdimiz tek amacımız, ülkemizin hukuki zeminine ve kariyerine de uygun bir şekilde, geleceğine kasteden her kim varsa o zihniyetlerle hukuki zeminlerde mücadele etmek. Bunun için de hukuki karşılığı neyse onları yargılama süreci sonunda takdir etmek. Başsavcılık olarak, mahkemelerimizin rahat çalışabileceği bir alan tesis etmeye çalışıyoruz” dedi. / İHA