Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İl Başkanı Ecevit Keleş ve beraberindeki heyet, Sakarya Yerel Kültür Derneği’ni ziyaret etti.

Sakarya’nın Türkiye’nin özeti gibi değer taşıdığını ve her kültürden insanın yaşadığını söyleyen İl Başkanı Ecevit Keleş, “Sakarya’da yaşayan bireyler olarak, kültür zenginliğinin her daim var olmasını diliyoruz. Tüm kültürlere saygıyla hoşgörüyle yaklaşmalı ve zenginliğimize sahip çıkmalıyız.  Bizler de bu düşünceden hareketle projelerimizden biri olan 1921 Panorama Tarih Müzesi projemizi hayata geçireceğiz. Sakarya’nın kültürüne ve tarihine sahip çıkarak bu projemizle birlikte ortak bilinç oluşturmayı hedefliyoruz. Ortak bilincin oluşması ve kültürlerin sesi olabilmek adına, aldığımız belediyelerin meclislerinde, halkın, kültürün sesi olan sivil toplum kuruluşlarına da meclis üyesi gibi oy verme hakkı tanıyacağız. Şehri yönetenler, alanında uzman olan kişilerin görüşlerine yer vermeksizin şehrin geleceği hakkında telafisiz kararlar almamalıdırlar ” dedi.

Sakarya’da aidiyet duygusu

Sakarya’da yaşayan vatandaşlarımızın Sakarya’ya aidiyet duygusunu arttırmak için çabaladıklarını kaydeden Sakarya Yerel Kültür Derneği Başkanı Özgür Aygün, “Sakarya’da yaşayan herkesin ilimize karşı aidiyet duygusunu arttırmaya ve var olan tüm kültürleri yaşatmaya, kültür mozaiği olan ilimize sahip çıkmaya çalışıyoruz. Bu şehre hepimiz bir yerlerden geldik ve şimdi burada beraber yaşıyoruz. Yerel Kültür Derneği olarak ilçelerde de faaliyetlerimiz hızlanmış ve oralara da şubelerimiz açılmıştır. Tüm ilçelere ulaşarak daha organize bir şekilde kültürleri yansıtmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda 30 Kasım 2012’de bir gece düzenleyeceğiz. İnanıyoruz ki, 30 Kasım’daki etkinliğimiz Sakarya için birçok konuda milat olacaktır” şeklinde konuştu.