Kaynarca ilçesi Birlik Mahallesi'nde 9 aylık hamile Emani Al-Rahmun (20) ve 10 aylık bebeği Halaf Al-Rahmun, Birol K. ve Cemal B. isimli şahıslar tarafından kaçırılmış, kaçırıldıktan sonra tecavüz edilmiş sonrasında ise başına taş ile vurularak öldürülmüştü. 
Hamile kadın ve 10 aylık bebeğinin cansız bedeni, olay yerinde yapılan incelemelerin ardından İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilmişti. 
Aile yakınları tarafından alınan cenazeler, Adapazarı Yorgalar Mezarlığı'na getirildi. Yorgalar Mezarlığı morguna kaldırılan cenazeleri karşılayanlar arasında Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu da yer aldı.
Cenazeler morga kaldırılırken kadının eşi ve kardeşi sinir krizi geçirdi. Sinir krizi geçiren babaya morg önünde bulunan sağlık ekipleri müdahale etti.
Öte yandan, 9 aylık hamile olan Emani Al-Rahmun ve 10 aylık bebeği Halaf Al-Rahmun için Adapazarı Orhan Camii’nde  yarın öğlen namazına müteakip cenaze töreni düzenlenecek. Cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in kıldırması bekleniyor. Cenazeler daha sonra toprağa verilmek üzere  Suriye'nin İdlib şehrine gönderilecek.
/ İHA