Hak-iş İl Başkanı ve Hizmet-iş Sendikası Sakarya Şube Başkanı Mehmet Mesut Gökdemir, Çanakkale Deniz Zaferinin 106. Yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Gökdemir mesajında, “Çanakkale Zaferi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasında önemli bir yere sahiptir. Çanakkale Zaferi, ülkemizin birliğine ve bütünlüğüne sahip çıkma konusunda milletimizin kararlı ve onurlu duruşunun timsalidir. Çanakkale, sıradan bir hatırlayış değil, tarihi varoluşu sürekli ve ebedi kılan bir duruştur. İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un, ‘Vurulmuş tertemiz alnından, uzanmış yatıyor, Bir hilâl uğruna, yâ Rab, ne güneşler batıyor!’ tabiri bağımsızlığımızı kurtarmak için tarihimizi kanlarıyla yazan şehitlerimizi en iyi biçimde anlatmaktadır.
Çanakkale şehitlerimizi unutmamak ve onların bize bıraktığı mirasa en güzel şekilde sahip çıkmak boynumuzun borcudur. 18 Mart Çanakkale şehitlerimiz başta olmak üzere bütün şehit ve gazilerimize borcumuz var. HAK-İŞ Konfederasyonu olarak 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi kahramanlarını unutmamak ve unutturmamak için bütün şehit ve gazilerimize karşı borcumuzun ve sorumluluğumuzun farkındayız. 
Seyit Onbaşı’nın, Çanakkale Savaşı’nın en kritik döneme girdiği anda 275 kg’lık topu tek başına taşıyarak topu ateşlemesi sonucunda İngiliz gemisinin batırılması tarihin akışını değiştiren önemli bir olay olmuştur. Seyit Onbaşı gibi kahramanlar 7 düvelin üzerimize saldırdığı bir dönemde imanlarıyla, inançlarıyla, sadakatleriyle Türk milletinin kurtuluşa ermesini sağlamışlardır. Bu vesileyle Çanakkale Deniz Zaferinin 106. Yıldönümünü kutluyor, başta Çanakkale olmak üzere vatanı, bayrağı ve hürriyeti için şehit düşen Mehmetçiklerimizi ve vatandaşlarımızı minnet ve şükranla anıyoruz” dedi.