Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, İtfaiye Teşkilatı’nın yeni hizmet binasında incelemelerde bulundu. Başkan Toçoğlu’na SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, Genel Sekreter Yardımcısı Ayhan Kardan ve İtfaiye Dairesi Başkanı Ayhan Orhan Arancı eşlik etti. Merkezde gelinen son nokta ile ilgili Arancı’dan bilgiler alan Başkan Toçoğlu, çevre düzenlemelerinin ardından teşkilatın yeni yerinde hizmet sunacağını ifade etti.
 
13 bin metrekarelik alan
Başkan Toçoğlu, “Mithatpaşa Mahallesi’ndeki Harmanlıkspor Tesislerinin bulunduğu alanda hayata geçirdiğimiz yeni İtfaiye Merkezimiz çevre düzenlemelerinin tamamlanmasının ardından hazır hale gelecek. Teşkilatımız önümüzdeki günlerde burada hizmet sunmaya başlayacak. Yeni itfaiye merkezimiz şehrimizin gelecek perspektifini yansıtacak şekilde dizayn edildi. Yaklaşık 13 bin metrekarelik alanda örnek bir tesisi şehrimize kazandırdık. Şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
 
“Olası afet durumlarına hazırız”
Proje ayrıntılarına da değinen Başkan Zeki Toçoğlu, “Yeni binamızda 10 araçlık büyük bir garaj, misafirhane, teknik büro, lokal servis, basketbol sahası ve toplantı odaları yer alıyor. Modern ve tam donanımlı ekipmanlar, İtfaiyecilik okulu mezunu personelimizle vatandaşlarımızın hizmetinde olacağız” diye konuştu.
 
Yeni spor yatırımı
Proje alanı içerisine yeni bir sentetik saha da kazandırdıklarını ifade eden Başkan Toçoğlu, “Bilindiği üzere projemiz içerisinde bir de sentetik saha yer alıyor. Harmanlıkspor burada çalışmalarını sürdürüyor. Genç sporcular modern bir tesiste geleceğe hazırlanıyorlar. İnşallah spora ve sporcuya dönük yatırımlarımız devam edecek” ifadelerini kullandı.